Luomun noste jatkuu S-ryhmän ruokakaupoissa – kotimaisen luomun myynti tuplaantunut kahdessa vuodessa

Luomun noste jatkuu S-ryhmän ruokakaupoissa – kotimaisen luomun myynti tuplaantunut kahdessa vuodessa

28.9.2012

 Luomuviikko alkaa maanantaina 1. lokakuuta. Luomutuotteiden kauppa käy edelleen vilkkaana S-ryhmän ruokakaupoissa. Vuonna 2011 luomutuotteiden myynti kasvoi jopa 50 prosentilla rivakasti lisääntyneen tarjonnan vetämänä. Kuluvana vuonna kasvu on ollut edelleen kovaa, noin 20 prosentin luokkaa. Kahdessa vuodessa S-ryhmä on tuplannut kotimaisen luomun myynnin.

"Tänä vuonna arvioimme kotimaisen luomun myynnin kipuavan 60 miljoonaan euroon ja odotamme ripeän kasvun jatkuvan. Asiakkaat arvostavat yhä enemmän aitoutta ja läpinäkyvää, ympäristön huomioivaa tuotantotapaa. Luomussa nämä näkökulmat yhdistyvät ja se näkyy kuluttajakysynnän kasvamisena", S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu summaa.

Pelkästään kuluvan vuoden aikana S-ryhmän ruokakauppojen valikoimiin on tullut lähes 500 uutta luomutuotetta. Kaikkineen S-kaupoista löytyy valtakunnan laajuisesti jo yli 2000 erilaista luomutuotetta. Valikoimat vaihtelevat sesongeittain, alueittain ja myymälöittäin.

Vaikka luomutarjonta on kasvanut ilahduttavasti, valikoimista löytyy edelleen tilaa ja selkeitä tarjonta-aukkoja.

"Syksyn mittaan on käyty vilkasta keskustelua esimerkiksi kotimaisesta luomumaidosta, mutta sen lisäksi kovaa puutetta on erilaisista muista maitotuotteista. Luomujuustoja, rahkoja ja jogurtteja kaivataan kipeästi lisää valikoimiin. Näiden ohella asiakkaat kaipaavat valikoimiin edelleen lisää myös luomulihaa ja lihajalosteita. Tarjonta kehittyy kuitenkin vain koko ketjun – tuottajien, jalostajien ja kaupan – yhteistyöllä, luomuketjun yhteistyötä kehittävän Pro Luomu ry:n puheenjohtajana toimiva Alarotu muistuttaa.

Valtakunnallisten ketjuvalikoimien rinnalla S-ryhmä kehittää voimakkaasti paikallisesti hankittavien, pienempien tuottajien luomuruoan valikoimia.

"Alueosuuskauppojemme edustajat ovat mukana Lisää luomua –kiertueella. Kannustammekin kaikkia luomutuottajia tarjoamaan omia paikallisia erikoisuuksiaan rohkeasti lähimmän osuuskaupan tai myymälän valikoimiin".

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.