Kiinteistön pohjaviemärin yllättävä tukos Helsingin viikonlopun liejuvuodon syynä

Kiinteistön pohjaviemärin yllättävä tukos Helsingin viikonlopun liejuvuodon syynä

17.9.2012

SOK:n omistaman Kiinteistöosakeyhtiö Valtakulman pohjaviemärin yllättävä tukkeutuminen aiheutti rasvanerotuskaivon tulvimisen ja liejun vuotamisen kadulle Helsingin ydinkeskustassa lauantai-iltana.

"Emme toistaiseksi tiedä, mikä on saanut pohjaviemärin tukkeutumaan, selvitämme asiaa paraikaa perusteellisesti. Rasvanerotuskaivon tyhjennykset on hoidettu asianmukaisesti, ne eivät missään nimessä ole syypää tukokseen. Syynä jäteaineksen tulvimiseen kadulle on ollut nimenomaan pohjaviemärin yllättävä tukos ja sen aikaansaama valtava paine", huoltopalvelupäällikkö Heikki Salin SOK:lta toteaa.

Salin kertoo, että toimiin vuototilanteen hoitamiseksi ryhdyttiin lauantaina niin ripeästi, kuin se oli mahdollista.

"Saimme puhelun kiinteistön päivystäjälle noin klo 16.30, jonka jälkeen aloitimme tarvittavat toimenpiteet. Puhelu lokapalvelulle alueen eristämiseksi ja puhdistamiseksi soitettiin välittömästi."

Tilanteen selvittämiseen kului aikaa, koska varsinaista syytä tulvimiseen ei heti löydetty. Tukos saatiin aukeamaan vasta lauantaina iltakymmeneltä.

"Tukkeutuneen pohjaviemärin tarkka sijainti ja se, kenen vastuulla vahinko on ollut, selvisi vasta tänään aamupäivällä".

Salin pahoittelee ravintola Casa Largon ja Sokos Hotel Vaakunan asiakkaille sekä ohikulkijoille tapahtuneesta aiheutunutta vaivaa. Korvausvastuu tapauksen johdosta mahdollisesti aiheutuneista vahingoista on kiinteistöyhtiöllä.

"Ravintolan ja hotellin toiminnassa esimerkiksi rasvanerotuskaivojen tyhjennyksen osalta ei ole ollut mitään huomautettavaa. He asiakkaineen ovat joutuneet kärsimään vuodon seurauksista. Olemme tästä todella pahoillamme".

Kiinteistössä käynnistetään pohjaviemäreidentarkempi kuvaus ja lisäpuhdistuksen tarve selvitetään. Tavoitteena on varmistaa, ettei vastaavia vuotoja tapahdu uudelleen.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.