Kunniakrouvari

Harri Ojanperä sai MaRa ry:n kunniakrouvarin arvonimen

SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtajalle Harri Ojanperälle on myönnetty kunniakrouvarin arvonimi. Arvonimi on tunnustus hänen suurista ansioistaan matkailu- ja ravintola-alan hyväksi. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, minkä matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada. Ojanperä vastaanotti arvonimen 4.11. MaRan liittokokouksessa Kuopiossa.

4.11.2021

Harri Ojanperä on pitkän linjan matkailu- ja ravintolatoiminnan ammattilainen. Hänellä on kokemusta paitsi johtotehtävistä Suomen suurimmissa matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä myös yrittäjänä toimimisesta. Ojanperän ura on kulkenut Sokoterian, Next Hotels Finlandin, Scandic Hotelsin, Lifestyle Hotelsin ja Klaus K-hotellin kautta SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtajaksi.

Ojanperä on MaRan hallituksen jäsen ja on toiminut lisäksi MaRan varapuheenjohtajana 2012–14 ja puheenjohtajana 2014–17. S-ryhmän organisaatiossa ja muissa organisaatioissa Ojanperällä on lukuisia hallituksen jäsenyyksiä.

Ojanperä on visionäärinen matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen. Hänet tunnetaan vaativana, mutta tasapuolisena johtajana, joka on aina läsnä ja tavoitettavissa.

Ojanperän lisäksi kunniakrouvarin arvonimen saivat kuopiolaisen Hotelli IsoValkeisen yrittäjät Kirsi ja Mika Moisander.

Kunniakrouvarien veljeskunta on perustettu vuonna 1953. Tähän mennessä arvonimi on myönnetty 172 henkilölle. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, minkä matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada. Kunniakrouvarin arvonimi voidaan myöntää matkailu- ja ravintola-alaa merkittävästi edistäneelle tai toimialalla tärkeää työtä tehneelle henkilölle. Arvonimeä myönnettäessä katsotaan eduksi, jos arvonimen saaja on toiminut matkailu- ja ravintola-alan luottamustehtävissä. Arvonimen myöntää MaRa ry:n työvaliokunta.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. MaRa edustaa hotelleja, kylpylöitä, leirintäalueita, kongresseja, messuja ja tapahtuma-alan yrityksiä, ravintoloita, catering-yrityksiä, kahviloita, pubeja, yökerhoja, liikenneasemia, huvi-, teema- ja elämyspuistoja, keilahalleja, festivaaleja ja konserttitapahtumia, ohjelmapalveluyrityksiä, hiihtokeskuksia sekä matkailun markkinointi- ja välityspalveluja tarjoavia yrityksiä. MaRassa on 2 800 jäsentä, joilla on noin 7 700 toimipaikkaa. MaRan jäsenyritykset työllistävät noin 70 000 henkilöä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.