Eko E85 -tiedotteen kuva

Etanoliautoilijat ry toimii vähäpäästöisemmän liikenteen puolesta

SOK, energiayhtiö St1 ja suomalainen cleantech-alan kasvuyritys StepOne Tech Oy perustivat bioetanolin käyttöä edistävän yhdistyksen. Etanoliautoilijat ry tukee ja nopeuttaa liikenteen kustannustehokkaita päästövähennyksiä Suomessa.

16.4.2020

Kustannustehokkaiden, liikenteen fossiilisia päästöjä vähentävien ratkaisujen löytäminen ja käyttöönotto on jatkossa yhä tärkeämpää. Bioetanoli on nopea ja kustannustehokas tapa korvata fossiilista bensiiniä Suomen tieliikenteessä.

Etanoliautoilijat ry tukee hallituksen tavoitetta puolittaa Suomen liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Yhdistys korostaa teknologianeutraalisti eri käyttövoimien tarjoamia mahdollisuuksia ilmastoystävällisempään liikenteeseen, edistäen erityisesti kotimaisen bioetanolipolttoaineen saamista tasavertaiseksi vaihtoehdoksi muiden uusiutuvien käyttövoimien rinnalle.

– Hallituksen asettamien tavoitteiden saavuttaminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vaatii kaikkien mahdollisten keinojen hyödyntämistä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Suomalaisessa cleantech- ja biopolttoaineosaamisessa on merkittävä vientipotentiaali. Se tarjoaa Suomelle mahdollisuuden olla maailmalla kokoaan suurempi tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, linjaa yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja Vilhartti Hanhilahti.

Bioetanoli on laajalti hyväksi tunnustettu ratkaisu liikenteen fossiilisten CO2-päästöjen vähentämiseksi, ja yhdistyksen tavoitteena onkin tuoda uusin tutkimustieto niin kuluttajien kuin päättäjien saataville. Etanoliautoilijat ry:n ensimmäisiä toimia ovat muun muassa edistää biopolttoaineiden käytön mahdollistavien teknologioiden sääntelyn järkevöittämistä sekä ympäristöystävällisten ajoneuvojen ja polttoaineiden verotuksen yhdenmukaistamista.

– Haluamme, että jokaisella suomalaisella autoilijalla on asuinpaikasta ja auton iästä riippumatta mahdollisuus vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja tehdä henkilökohtaisia ilmastotekoja, toteaa ABC-ketjun (SOK) kehitysjohtaja Tiina Viksten.

– Tarvitsemme nyt nopeita toimia ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Yhdistimme voimamme tässä tärkeässä työssä, sanoo St1:n yhteiskuntasuhdejohtaja Mika Aho.

Yhdistyksen jäseneksi voivat hakea kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka ovat sitoutuneita edistämään liikenteen kestäviä käyttövoimia teknologianeutraalisti.


Kuvat: Anssi Vuohelainen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.