- Idea hankintaan tuli asiakaspalautteesta. Laitoin asian vielä samana päivänä eteenpäin yritykselle, joka meillä kenttien ylläpidosta vastaa. Ei mennyt kauan, kun kouru oli jo käytössä, eikä investointikaan ollut suuri, sanoo ravintolapäällikkö Teemu Hankanen.
Apuvälineelle on käyttöä useamman kerran kuukaudessa. Liikuntarajoitteisten lisäksi se on tarpeen, kun lapset tulevat keilaamaan vaikkapa synttärikemujen yhteydessä. Kouru on helppo nostaa paikalleen tai pois, samoin säätää sopivaksi.
Vuonna 2014 avatussa Players Sports Barissa on jo rakennusvaiheessa otettu esteettömyysasiat hyvin huomioon. Korkeita kynnyksiä ei ole ja sisätilojen ainoiden portaiden oheen on rakennettu ramppi, jota pitkin pyörätuolilla pääsee keilahalliin. Ravintolan inva-wc:t ovat saaneet kiitosta niiden käytettävyydestä ja sijainnista.
- Esteettömyysasioita ei välttämättä aina tule automaattisesti ajateltua. Tämänkin yhteydenoton jälkeen tuli pysähdyttyä miettimään, että ovatko ne huomioitu riittävän hyvin. Haluamme, että kaikki tuntevat olonsa tervetulleeksi meille, Teemu mainitsee.
Esimerkkinä muille ravintoloille
Vierityskourua Players Sports Bariin toivoi Maija-Kaisa Pitkänen. Hän työskentelee Kotkassa Aspa-säätiön alaisessa Mintressi-projektissa, joka pyrkii vähentämään asumispalveluiden käyttäjien yksinäisyyttä ja edistämään asumispalveluiden käyttäjien harrastustoimintaa sekä osallistumista.
- Playersin esteettömyys on mahdollistanut uuden harrastuksen asumispalveluiden käyttäjille Kotkassa. Pidämme siellä kerran kuukaudessa keilailukerhoa, joka on kaikille avoin, Maija-Kaisa iloitsee.
Hän toivoo, että Players Sports Barin asennoituminen ja pyrkimykset esteettömyyteen toimisivat esimerkkinä muille ravintoloille.
- Palvelu Playersissä on aina ollut erittäin ystävällistä, myös erilaisille asiakkaille. Toivoisin, että hyvä ja asiakasta kunnioittava työote, sekä esteetön ravintolaympäristö saisi näkyvyyttä myös Kotkan ulkopuolella.