Kuvateksti

Bruce Oreckista S-ryhmän vastuullisuuslähettiläs

S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelma sisältää sata vastuullista tekoa. Ohjelman teemavideolla Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck kertoo näkemyksiään Suomesta ja suomalaisista.

14.2.2017

− Maailman tämänhetkiset tapahtumat herättävät ihmisissä suurta turvattomuuden tunnetta ja huolta. Te suomalaiset osaatte tehdä vaikeissakin tilanteissa yhteistyötä. Se on ainutlaatuinen ominaisuus, josta kannattaa pitää kiinni, Bruce Oreck painottaa.

SOK:n pääjohtajan Taavi Heikkilän mielestä ainutlaatuiset asiat on helpompi nähdä usein hiukan kauempaa.

− Me suomalaiset olemme monesti liian vaatimattomia, kun puhumme maastamme. Siksi annoimme puheenvuoron Bruce Oreckille, joka on lähettiläskautensa jälkeenkin halunnut jäädä pysyvästi Suomeen. Kukapa muu osaisi kuvata maatamme paremmin.

− Voimme olla ylpeitä siitä, miten hyvä maa Suomi on. Yhdessä voimme tehdä siitä vielä paremman, Heikkilä jatkaa.

Sata tekoa paremman Suomen puolesta

Paras paikka elää -ohjelman ydin on lista S-ryhmän sadasta konkreettisesta teosta, jotka vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tekojen joukossa on yhtä lailla pieniä arjen parannuksia kuin kansainvälisestikin tarkasteltuna suuntaa näyttäviä tekoja.

S-ryhmä haluaa tehdä vastuullisen kuluttamisen helpommaksi kaikille suomalaisille. Siksi se on sitoutunut edistämään ihmisoikeuksien toteutumista hankintaketjuissa, muun muassa järjestämällä ihmisoikeuksiin liittyvää koulutusta ja korostamalla riskimaiden työntekijöiden järjestäytymisoikeutta.

Sadan vastuullisuusteon joukossa on myös panostuksia muun muassa energiansäästöön sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin.  S-ryhmä on sitoutunut tehostamaan omaa energiankulutustaan 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä sekä rakentamaan sata lasten ja nuorten liikuntakenttää vuoteen 2020 mennessä. S-ryhmä haluaa myös olla eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa. Ensi kesänä S-ryhmän myymälöissä ja ravintoloissa työskentelee yhteensä yli 10 000 nuorta. Tutustu tarkemmin näihin ja yli 90 muuhun vastuullisuustekoon osoitteessa paraspaikkaelaa.fi

Katso video
.

Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.