Kuvateksti

Bonusta alkoholista lain puitteissa

Alkoholista myönnettävästä Bonuksesta on herännyt keskustelua etenkin Tallinnan Prismojen osalta. Bonusta myönnetään myös Suomessa kauppojen ja ravintoloiden valikoimissa olevista alkoholituotteista lain sallimissa puitteissa.

11.6.2013

Suurin osa asiakasomistajien ostoksista on tavallista ruokaa ja muita päivittäistarvikkeita, joihin sisältyy myös alkoholituotteita. Bonuksessa on kysymys näiden ostosten kokonaissummasta annettavasta alennuksesta.  Maltillisten alennusten antaminen alkoholista ei ole kiellettyä valvontaa suorittavan viranomaisen, Valviran, ohjeiden mukaan.

– Tuoteryhminä olisi toki mahdollista sulkea alkoholituotteet pois Bonuksen piiristä, mutta ainakaan alkoholilaki ei sitä edellytä. Emme ole S-ryhmässä myöskään lähteneet Bonusta rajaamalla arvottamaan asiakkaidemme ostoksia esimerkiksi terveellisiin ja epäterveellisiin. Asiakkaalla on oikeus itse tehdä kulutuspäätöksensä, konseptipäällikkö Minna Ojala SOK:n Asiakasomistajuuden ohjauksesta kertoo.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.