Kuvateksti

Bangladeshin hallitus hyväksyi vaateteollisuuden minimipalkan korotusehdotuksen

Bangladeshin tekstiiliteollisuuden palkkataso on yksi keskeisimmistä kysymyksistä tarkasteltaessa työelämän oikeuksien toteutumista toimitusketjussa. Bangladeshin hallitus hyväksyi tänään tekstiiliteollisuuden minipalkkoja korottavan lain.

21.11.2013

Bangladeshin viennistä lähes 80 prosenttia tulee tekstiiliteollisuudesta, jossa palkkataso on hyvin alhainen eikä kata elämisen perustarpeita.  Tästä syystä on tärkeää, että globaaleissa toimitusketjuissa kiinnitetään huomioita tuotteita valmistavien tehtaiden työntekijöiden palkkaukseen. Bangladeshin tekstiilialan minipalkka on ollut ennen tänään hyväksyttyä korotusta 3000 takaa kuussa eli noin 29 euroa.

Minimipalkan korotusta Bangladeshissa on valmisteltu yhteistyössä tehtaiden omistajien ja työntekijöiden kanssa. Maan hallitus hyväksyi tänään 21.11.2013 uuden lain, jonka myötä tekstiiliteollisuuden minimipalkka nousee 5300 takaan kuussa eli noin 50 euroon.

On hyvä asia, että minimipalkka Bangladeshissa nousee. Omalta osaltamme tuemme tätä kehitystä ja tulemme jatkamaan tehtaiden valvontaa, jotta uuden minimipalkkatason toimeenpano voidaan varmistaa.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.