Murat Kilickesen voitti HoReCa-alan PRO 2020 -palkinnon ravintolan asiakaspalvelijoiden sarjassa. Hän työskentelee Helsingissä Radisson Blu Plazassa.

”Äitikään ei meinannut uskoa” – tarjoilija Murat Kilickesen pokkasi arvostetun ravintola-alan palkinnon

Murat Kilickesen Radisson Blu Plazasta voitti HoReCa-alan PRO 2020 -palkinnon ravintolan asiakaspalvelijoiden sarjassa. Reilu kolme vuotta sitten tarjoilijan töihin hypänneestä Muratista on kehittynyt todellinen asiakkaiden hurmaaja.

28.2.2020

Turkista kotoisin oleva Murat Kilickesen on yhtä hymyä PRO-palkintopystiä esitellessään.

– Äitikään ei meinannut uskoa voittoani! Olen niin onnellinen palkinnosta. Saan tästä töihin lisätsemppiä pitkäksi aikaa, hän myhäilee.

Palkintoon kiteytyy hyvin Muratin avoin ja uutta pelkäämätön asenne.

– Muutin Suomeen sukulaisteni perässä yhdeksän vuotta sitten. Opiskelin aluksi kokiksi, mutta sitten kokeilin tarjoilijan töitä. Loppuvuodesta 2016 sain ekstraajan keikan Radisson Blu Plaza Hotelliin, Murat kertoo.

Ensimmäiseen työvuoroonsa Murat tuli vartin myöhässä, kun hän tajusi, että hän tarvitsee töihin mustan paidan. Niinpä hän juoksi töihin kaupan kautta.

– Myöhästyminen oli niin noloa! Mutta sen jälkeen työvuoro meni nähtävästi nappiin, sillä päivän päätteeksi pääsin työhaastatteluun ja sain Plazasta tarjoilijan paikan.

Murat Kilickesen kiittää palkinnosta kollegoitaan.

Persoonallinen energiapommi

Murat aloitti tarjoilijan työt käytännössä nollasta. Avointa asennetta ja oppimisen halua hänellä oli täyden kympin verran.

– Olen töissä oikea energiapommi ja omaksun uutta nopeasti. Opin englannin kielenkin työn ohessa ja suomeni on parantunut huimasti. Puhun niin paljon, että siinä oppii väkisinkin, hän naurahtaa.

Murat antaa kiitosta Plazan koko tiimille, joka on antanut hänelle mahdollisuuden kehittyä työssään.  

–  Olen saanut paljon oppia ja tukea ravintolapäälliköiltämme sekä hotellinjohtajaltamme Saija Syväjärveltä. Saija ilmoitti minut PRO-kisaankin, Murat kiittää.

Aidosti asiakasta varten

Nyt Murat tuntee olevansa työssään kuin kotonaan. Erityisesti hän nauttii Plazan kansainvälisestä ilmapiiristä.

– Olen aina oma itseni. Juttelen paljon ja haluan ylittää asiakkaan odotukset. Jos en tiedä jotain asiaa, myönnän sen rehellisesti. Aitous vetoaa asiakkaisiin. Haluan, että vieraallemme jää tunne, että hän on minulle maailman tärkein ihminen juuri sillä hetkellä. Ja sitä hän onkin!

Lue lisää PRO 2020 -voittajista täältä: https://propalkinnot.fi/


Kuvat: Anssi Vuohelainen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.