Tuomas Sorsa - S-ryhmä
Kehityspäällikkö, myymälätoimintojen kehittäminen SOK, vähittäiskaupan ketjuohjaus

Tuomas Sorsa

S-Trainee 2016

Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi valmistunut Tuomas Sorsa on urallaan ottanut haltuun sekä kenttätyöskentelyn että asiantuntijana toimimisen. Viimeiset kolme vuotta Tuomas on työskennellyt SOK:n ketjuohjauksessa vähittäiskaupan puolella.

Miten päädyit tälle alalle?

Vähittäiskauppa ja ruokabisnes on kiinnostanut aina – oon itse ollut töissä opiskeluaikana toimittajapuolella Hartwallilla ja Valiolla. Itseäni kiinnosti S-ryhmän rooli ja sijoittuminen koko vähittäiskaupan pelikentälle Suomessa. Valmistumisen jälkeen oli aika selkeää, että S-ryhmälle kiinnostaisi päästä hommiin, ja hainkin S-Trainee-ohjelmaan. En ole katunut päivääkään.

Miten kentän ja ketjuohjauksen yhteispeli toimii päivittäisessä tekemisessä?

Ymmärrys asiakkaasta ja siitä, mistä kaikesta tämä meidän bisnes koostuu, vaatii asiakkaiden kohtaamista ja kokemusta kentältä. Myymälätoimintoja kehitetään aina yhdessä kentän kanssa. Kehityspäällikkönä mulla ja tiimillä on työn alla isompia strategisia hankkeita, esimerkiksi myymälälaadun kokonaisvaltaista kehittämistä ja toisessa ääripäässä sitten vaikka uusien konseptien jalkauttamista myymälöihin. Aika monipuolista hommaa ja aina pitää muistaa tässä hommassa se, että myymälä on keskiössä.

Täyttyivätkö odotuksesi S-Trainee-ohjelmasta?

Mun kohdalla ne täyttyivät tosi hyvin. Kokonaisuus kattoi mulla marketkaupasta polttonestekauppaan ja hotellialaan sekä ravintolapuolen. Olin Osuuskauppa Peeässällä ja mulla oli siellä loistava tutor eli meidän toimialajohtaja ja keskijohdossa hyvät sparrikaverit.

Vinkkisi S-Trainee-ohjelmaan hakeville?

Ole kiinnostunut ja avoin tekemään ja kokeilemaan alkuun ihan kaikenlaisia työtehtäviä – sellainen asenne jeesaa pirun paljon. Ole valmis kehittämään, ole valmis ottamaan vastuuta ja ole valmis siihen, että roolisi saattaa muuttua nopeastikin. Tietty pitää myös olla sellainen nälkä mennä eteenpäin. Täällä luotetaan työntekijään ja annetaan vastuuta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.