Tuhansia mahdollisuuksia matkalla kesatoihin - S-ryhmä
Tuhansia mahdollisuuksia matkalla kesätöihin

Tuhansia mahdollisuuksia matkalla kesätöihin

Onnistumisia ja innostavia kokemuksia kesätyöhauissa S-ryhmässä

S-ryhmä rekrytoi tulevalle kesälle jopa 14 000 kesätyöntekijää. Haut avautuivat alkuvuodesta ja yli 80 000 henkilöä haki meille joko kesätöihin tai tutustu ja tienaa -paikkoihin. Helmi- maaliskuun aikana järjestettiin erilaisia tapahtumia ja haastattelutilaisuuksia ympäri Suomea, valintoja on tehty maalis- ja huhtikuun aikana ja viimeisetkin haut saadaan päätökseen lähiaikoina.

Haastattelukokemus haluttiin tarjota useilla alueilla mahdollisimman monelle hakijalle. Nk. Speed Dateja eli pikahaastatteluja toteutettiinkin ennätyksellisen laajasti. Näissä hakijat pääsevät juttelemaan henkilökohtaisesti rekrytoijien kanssa muutaman kysymyksen verran. Voidaan keskustella hakijan kanssa mm. toiveet kesätyöpaikan sijainnista ja hänen käytettävyytensä kesän aikana. Menetelmä on näppärä ja sillä voidaan kohdata henkilökohtaisesti isokin määrä hakijoita. Kokemus on molemmille osapuolille palkitseva, ei liian pitkä, mutta päästään kuitenkin tapamaan kasvotusten ja tullaan tutuksi puolin ja toisin.

Haastattelutilaisuuksia laajennettiin uusille paikkakunnille tai niiden määriä lisättiin ja näin saatiin parhaimmillaan jopa tuplattua haastatteluun tulleiden määrä sekä kasvatettua myös hakemusten kokonaismäärää. Tapahtumat olivat paikoin alueellisesti erittäin menestyksellisiä ja niiden avulla saatiin liikkeelle alueen nuoria ihan jonoiksi asti. Hakijat kommentoivat näitä kokemuksia sanoilla hyvä, positiivinen ja lämminhenkinen.

Muutamissa osuuskaupoissa päädyttiin haastattelemaan ihan kaikki kesätyöpaikkaa hakeneet ja osalla on ollut käytössä videohaastattelutekniikat.

Rekrykokemuksia

Tavoitteena onnistuneita kokemuksia

S-ryhmä on aiempien vuosien tapaan myös tänä vuonna vahvasti mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Hankkeen periaatteet ovat: Hyvä hakijakokemus, Mielekäs työ, Perehdytys ja ohjaaminen, Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, Kohtuullinen palkka, Kirjallinen työsopimus ja todistus. Olemme sitoutuneet hankkeen periaatteisiin ja niitä on huomioitu myös kuluvan kevään hakuprosesseissa. Kesätyöpaikan haku on kuumottava tilanne. Jokainen muistaa niitä tunteita omalla kohdallaan, kun on hakenut ensimmäistä työpaikkaansa. Kokemukset kerryttävät osaamista ja varmuutta työnhaussa. Näitä mahdollisuuksia kerryttää kokemusta on ollut tänä keväänä tarjolla S-ryhmän toimesta aiempaa enemmän.

Ajallinen satsaus haastattelujen järjestämiseen ja toteutukseen on ollut iso, mutta samalla on toimittu vastuullisena isona työnantajana ja annettu oma panoksemme tällä tavalla yhteiskuntavastuun kantamiseen. Henkilökohtaiset kohtaamiset työnhaussa ovat nuorille merkityksellisiä ja myös se on ollut syynä siihen, että niitä on näin laajasti järjestetty. On hienoa, että olemme halunneet tarjota näitä kokemuksia mahdollisimman monelle.

Teksti: Minnastiina Miettinen, SOK HR-ketjuohjaus

Minnastina Miettinen huomaa aina vaan innostuvansa ihmisistä, uusista asioista, myönteisestä ratkaisukeskeisyydestä, oivalluttamisesta, kannustamisesta ja motivoinnista. Hän kutsuu itseään s-ryhmäläiseksi sekatyönaiseksi ja toimii tällä hetkellä SOK HR-ketjuohjauksessa kehityskonsulttina ohjaten mm. s-ryhmätasoista resursointia.

Tutustu aiheeseen:

Arina Live vieraili Ässädeitit-rekrytapahtumassa Oulussa kuulostelemassa nuorten fiiliksiä kesätyönhausta! Katso video.

Maakunnassa saatiin aikaiseksi ihan ”Idols” -meininkiä. Katso video.

SOK:n työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllysen blogit:

Vastuullisen kesätyön periaatteet 2019. Lue lisää.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.