Ässäduunissa

Sovelluskehittäjäksi S-ryhmään?

22.2.2021

Web Engineer SOK Digikehitys -yksikössä

Kaarle Nurmi

HR yleiskuva

Olen työskennellyt nyt noin kahdeksan kuukautta pääosin front-end-kehittäjänä ja end to end -testien kirjoittajana SOK:n Digikehitysyksikössä. Jo niinkin lyhyessä ajassa olen saanut kokemusta useammasta eri tehtävästä sekä saanut kokonaiskuvan, millaista työskentely SOK:lla on.

Työnkuva laajeni nopeasti

Aloitettuani työni SOK:lla kävi pian selväksi, että tekemistä löytyy muualtakin kuin testaamisesta. Työnkuvani laajenikin testauksesta myös front-end-kehitykseen jo ensimmäisten viikkojen aikana. Olen erittäin iloinen tästä nopeasta edistysaskeleesta, sillä olin toivonutkin pääseväni lopulta front-end-kehityksen pariin. Osallistun myös laajempiin QA-keskusteluihin ja ajan salliessa QA-käytäntöjen eteenpäin viemiseen. Olen ollut mukana myös uusien kehittäjien rekrytointiprosesseissa ja prosessin kehittämisessä.

Suuri syy siihen, miksi haluan kertoa työnkuvani monipuolisuudesta, on se, että se osoittaa mielestäni valinnanvapauden omasta kehityskulusta, ja myöskin osaltaan uusien kehittäjien tarpeen. Tekemistä tosiaan riittää. Tarve tekijöille on ollut selkeästi näkyvillä projektien kokoluokissa ja uusien kehittäjien rekrytointi onkin aktiivista. Digikehitysyksikkö on selkeästi kasvava osasto, ja se antaa mahdollisuudet monipuoliseen työntekoon ja sellaisen roolin löytämiseen, jossa pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan.

Tiimipainotteista ketterää kehitystä

Työskentelyssämme pyritään hyödyntämään ketterän kehityksen periaatteita ja Scrumia. Työskentelymme on siis tiimipainotteista. Välillä kuitenkin tiimiläisemme hajaantuvat moniin eri projekteihimme siten, että se haittaa tiiviistä tiimidynamiikasta saatavia hyötyjä. Osittain myös tästä syystä uusien kehittäjien rekrytoiminen on ajankohtaista. Viime aikoina koko yksikkö on tehnyt pääosin etätöitä, mikä on myös tuonut uudenlaisia haasteita kehitystyöhön, uusien kehittäjien sisäänajoon ja erityisesti sujuvaan kommunikaatioon. Mielestäni olemme kuitenkin sopeutuneet niihin erinomaisesti.

Antaakseni hieman konkreettisempaa kuvaa verkkosovelluksiin käyttämistämme teknologioista luettelen tässä muutamia: Javascript, React, Nextjs, Gatsby, Apollo, Cypress, Git, Node, GraphQL ja AWS. Teknologioiden käyttötavat sovimme aina projekti- ja tiimikohtaisesti ja pidämme tapaamisia sopiaksemme yleisistä käytännöistä, tai ainakin viitteellisistä sellaisista. Tiimi päättää sitten loppukädessä siitä, mitä niistä integroidaan työskentelyyn missäkin tilanteessa.

Oppimaan ja kehittymään kannustava työympäristö

Yleisesti ottaen Digikehitysyksikön arvoissa painotetaan jokaisen henkilökohtaista hyvinvointia sekä omaa ja tiimin arviointikykyä ja päätösvaltaa työskentelyn suhteen. Digikehitysyksikön periaatteet tähtäävät osaamisen ja kyvykkyyden syventämiseen sekä pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Täällä myös kannustetaan ja annetaan aikaa uuden opetteluun sekä itsensä kehittämiseen. Työyhteisö on mielestäni ollut varsin tukeva ja positiivinen kasvuympäristö. Itse olen saanut loistavat mahdollisuudet kokeilla monia eri asioita ja oppia niistä. Mielestäni SOK:n Digikehitysyksikkö tarjoaa työntekijälle tukevan kasvualustan, mielenkiintoisia ja tuoreita projekteja sekä hyvät mahdollisuudet laajentaa osaamistaan, jos niin haluaa.


Kuvat: Anssi Vuohelainen

Web Engineer SOK Digikehitys -yksikössä

Kaarle Nurmi

Web Engineer SOK Digikehitys -yksikössä

Vastuualueena Full Stack development ja End to End -testaus. Digikehitysyksikkö on SOK:n digipalveluiden keihäänkärki.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.