Ässäduunissa

5 vuotta muutosta takana – Kiinteistöässä tarjoaa yhdenmukaisia ja läpinäkyviä kiinteistöpalveluita S-ryhmälle

16.6.2021

Kiinteistöässän johtaja ja operatiivinen johtaja

Otto Oksanen ja Jani Schroderus

Kiinteistöässä pääkuva

SOK Kiinteistöässä tuottaa kiinteistöpalveluita S-ryhmässä. Kiinteistöässän matka alkoi vapun päivänä 2016, kun SOK Kiinteistötoiminnoista ja HOK-Elannosta operatiivisia kiinteistöpalveluita tuottavat asiantuntijat siirtyivät uuteen perustettuun SOK-yksikköön. Perustetun yksikön myötä kiinteistöpalvelut saatiin entistä yhdenmukaisemmiksi ja koko S-ryhmän hyödynnettäviksi.

Yksikön viiden vuoden mittainen muutosmatka on ollut mielenkiintoinen, kehittävä ja kasvattava.

Kiinteistöässässä tehtäviin kuuluu niin operatiivista kiinteistöjohtamista kuin energiajohtamista ja elinkaarihallintaa sekä rakennuttamista. Vastuullisuuden näkökulmat ovat toiminnassamme vahvasti läsnä. Olemme yhtä aikaa mukana käytännön tekemisessä ja näyttämässä johdolle parasta suuntaa kiinteistöjohtamisessa. Kiinteistöässän asiakkaita ovat S-ryhmän eri alueosuuskaupat ja yritykset. Olemme sisäinen konsulttitalo ja myymme asiantuntija-apuamme S-ryhmän yrityksille. Merkittävin kilpailuetumme on, että tunnemme S-ryhmän kiinteistöasiat paremmin kuin kukaan.

Yhteistyö on kiihdyttänyt kasvua

Yhdessä tekeminen alueosuuskauppojen liiketoimintojen, johdon, SOK-Yhtymän ja tytäryhtiöidemme liiketoiminnan sekä eri SOK:n yksiköiden välillä on tiivistynyt näiden viiden vuoden aikana merkittävästi. Osaamisemme on kasvanut ja toimintamallimme ovat kehittyneet jatkuvasti, kun olemme saaneet palautetta asiakkailtamme. Kasvutahtimme on ollut kova ja operatiivisen kiinteistöjohtamisen kiinteistöportfoliomme on kolminkertaistunut viidessä vuodessa vajaasta miljoonasta neliömetristä kolmeen miljoonaan.

Olemme oppineet paljon viiden vuoden aikana. Päätösvaltaa ja vastuuta on annettu entistä enemmän asiakastiimeille, joka osaltaan motivoi asiantuntijoitamme enemmän kuin ylhäältä tulevat päätökset. Tiimien toiminta helpottuu, kun niillä on itsellään päätäntävalta, miten asiakkaan kanssa sovitut asiat tehdään.

Muutos on tuonut läpinäkyvyyttä ja ymmärrystä kiinteistöasioista

Jatkuvassa muutoksessa on tärkeintä kuunnella työntekijöitä ja pyrkiä huomioimaan jokaisen vahvuudet sekä osaamisen kehittämistarpeet. Yhdessä oppimalla ja tekemällä on saatu aikaiseksi yhtenäisempiä toimintamalleja, läpinäkyvää raportointia ja laadunseurantaa koko S-ryhmään.

Läpinäkyvyys on toimintamme keskiössä. Selkeällä raportoinnilla rikastamme johdon käsitystä kiinteistöasioista. Asiakkaidemme tyytyväisyydestä kertoo suositteluindeksimme nousu vuoden 2017 NPS-arvosta 10 viime vuoden lopun 71:een.

Asiantuntijamme ovat olleet mukana kehittämässä S-ryhmän vastuullisuutta muun muassa energiatehokkuuden, eettisten hankintamallien ja kiinteistöjen ylläpidon parissa. Olemme pienentäneet S-ryhmän Co2-päästöjä yhdessä asiakkaiden kanssa peräti 250 000 tonnia. Samalla on säästetty merkittävä määrä asiakkaiden euroja.

SOK Kiinteistöässän ensimmäiset viisi vuotta ovat sujahtaneet nopeasti. Olemme tuottaneet arvoa asiakkaillemme ja samalla koko S-ryhmälle. Tulevaan kiihdytämme entisestään ja otammekin parhaillaan valtavia loikkia teknologiakehityksessä, josta kerromme lisää syksymmällä…


Kuvat: SOK

Kiinteistöässän johtaja ja operatiivinen johtaja

Otto Oksanen ja Jani Schroderus

Kiinteistöässän johtaja ja operatiivinen johtaja

vastaavat Kiinteistöässän kokonaisuudesta SOK:lla sekä Kiinteistöässän palveluista

SOK Kiinteistöässä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.