Kasvomaski

Kasvomaskien kysyntä kolminkertaistui S-ruokakaupoissa – kotimainen tuotanto varmistaa saatavuuden

Kasvava keskustelu kasvomaskeista näkyi viime viikolla konkreettisesti S-ruokakaupoissa: maskien myynti kolminkertaistui edellisiin viikkoihin verrattuna. Kaikissa S-ruokakaupoissa on kesän alusta ollut myynnissä kotimaisia Sievi-maskeja. Kotimainen TehoFilter toimittaa uusia eriä S-ryhmälle viikoittain.

4.8.2020

S-ruokakaupoissa varauduttiin jo keväällä kasvomaskien kysyntään hankkimalla omalla maahantuonnilla varastoon reilusti Suomessa testattuja laadukkaita Foodiqin kasvomaskeja. Näitä myydään viiden ja viidenkymmenen kertakäyttömaskin erissä. Kotimainen Sievi-maski saatiin myyntiin kymmenen kappaleen paketeissa kesäkuussa ensin Prismaan ja pian myös S-marketin, Salen, Alepan ja ABC-marketin valikoimiin. Sievi-maskit ovat tästä viikosta alkaen tulossa myyntiin myös Food Market Herkku -myymälöihin.

-       Meille on tärkeää, että kasvomaskeja on tarjolla laajassa myymäläverkostossamme joka puolella Suomea sekä myymälöissämme että verkkokaupassa. Haluamme myös pitää hinnat kilpailukykyisinä. Olemme varautuneet hyvin maskien kasvavaan kysyntään ja erityisesti kotimainen jatkuva tuotanto varmistaa jatkuvan myymälöiden hyllyjen täydentämisen. Jos yhdessä myymälässä tietty kasvomaski pääsisi hetkellisesti loppumaan, kannattaa katsoa Prisma.fi-verkkokaupasta, sillä tavaraa riittää kyllä, painottaa valikoimajohtaja Janne Paananen S-ryhmän marketkaupasta.

Kertakäyttöisiä maskeja myydään useammassa eri kokoisessa paketissa niin, että kaikkien maskien kappalehinta jää euron molemmin puolin.

Kertakäyttöisten kasvomaskien lisäksi Prisman valikoimissa on Tam-Silkin, Finlaysonin ja M.A.S.I:n pestäviä kangasmaskeja eri kuoseilla. Kangasmaskien hinnat vaihtelevat mallin mukaan alle 7 eurosta 13 euroon.

Kasvomaskeja myynnissä myös Sokoksella

Myös Sokos-tavarataloissa ja Sokos.fi-verkkokaupassa on myynnissä kasvomaskeja. Kertakäyttömaski Naturel Finland 10 kappaleen paketissa sekä kierrätysmateriaalista valmistettu PureWasten kotimainen pestävä kangasmaski kahdessa värissä. Kotimainen Sievi-maski saadaan myös Sokokselle myyntiin ensi viikolla.

Kaikkien kasvomaskien käytössä on syytä seurata käyttöohjeita ja esimerkiksi vaihtaa maskia riittävän usein sekä välttää koskettelemasta kasvoja. Kasvomaskit eivät korvaa muita varotoimia kuten käsien pesua ja turvavälejä. On tärkeää noudattaa Suomen terveysviranomaisten ohjeita kaikissa tilanteissa.

Faktaboksi: Maskit S-ryhmän valikoimissa

Kertakäyttöiset kansanmaskit

  • ”Kansanmaskeille” ei ole olemassa omia virallisia standardeja suojaavuuden suhteen, mutta ne saattavat vähentää pisaroiden leviämistä ympäristöön esimerkiksi yskäisyn yhteydessä.

  • S-ruokakauppojen valikoimissa on nyt kotimaisia TehoFilterin Sievi-maskeja sekä Foodiqin kertakäyttöisiä maskeja.

  • Sokoksen valikoimista löytyy Naturel Finland -merkkinen kertakäyttöinen kasvomaski. Kotimainen Sievi-maski saadaan myös Sokokselle myyntiin ensi viikolla.

Pestävät kangasmaskit

  • Prisman valikoimissa on useampia kotimaisten valmistajien, Finlaysonin M.A.S.I:n ja Tam-Silkin pestäviä ja uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja.

  • Sokoksen valikoimista löytyy kotimaisen PureWasten kierrätysmateriaalista valmistettu kangasmaski.

Hengityssuojaimet

  • Prismassa on yleensäkin rakentamisen ja remontoinnin valikoimissa varsinaisia hengityssuojaimia, jotka suojaavat luokituksensa mukaan käyttäjäänsä esimerkiksi pölyltä tai pärskeiltä.

  • Hengityssuojainten saatavuus on ollut haasteellista. Prismaan ja Kodin Terraan saadaan kattavammin FFP2-luokan suojaimia myyntiin tämän hetken tiedon mukaan kesän aikana.


Kuvat: 123rf

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.