S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet kunnioittavat ihmisoikeustyötä - S-ryhmä
S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet kunnioittavat ihmisoikeuksia

S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet kunnioittavat ihmisoikeustyötä

S-ryhmä on hyväksynyt omaa ja kumppaniensa toimintaa ohjaamaan ihmisoikeusperiaatteet, joissa kuvataan kaupparyhmän lähestymistapa ihmisoikeuksiin.

1.10.2019

Periaatteissa avataan sitä, miten ryhmässä tunnistetaan ja arvioidaan toiminnan ihmisoikeusvaikutuksia. Niissä myös kerrotaan, millaisia käytäntöjä S-ryhmällä on haitallisten vaikutusten pienentämiseksi ja korjaamiseksi.

Ihmisoikeusperiaatteisiin on otettu mukaan myös linjaus vapaan kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettei S-ryhmä puutu tai häiritse tällaiseen toimintaan liittyvää kampanjointia, vaikka se kohdistuisi S-ryhmään itseensä. Samanlaista kunnioitusta odotamme yhteistyökumppaneiltamme.

Periaatteiden mukaan voimme niin harkitessamme myös tukea ihmisoikeuspuolustajien työtä sellaisissa tilanteissa, jotka liittyvät suoraan S-ryhmän toimintaan.

S-ryhmä on sitoutunut kunnioittamaan kaikkia kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia ja edistämme ihmisoikeuksien toteutumista. Sitoumus kunnioittaa ihmisoikeuksia on osa S-ryhmän eettisiä periaatteita, ja nyt laaditut ihmisoikeusperiaatteet täydentävät ja tarkentavat eettisiä periaatteitamme. Periaatteet ovat sekä yrityksen sisäinen toimintaohje sekä kuvaavat lähestymistapamme myös ulkoisille sidosryhmille.

Tutustu periaatteisiin täällä.


Kuvat: Nico Backström

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.