S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet kunnioittavat ihmisoikeuksia

S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet kunnioittavat ihmisoikeustyötä

S-ryhmä on hyväksynyt omaa ja kumppaniensa toimintaa ohjaamaan ihmisoikeusperiaatteet, joissa kuvataan kaupparyhmän lähestymistapa ihmisoikeuksiin.

1.10.2019

Periaatteissa avataan sitä, miten ryhmässä tunnistetaan ja arvioidaan toiminnan ihmisoikeusvaikutuksia. Niissä myös kerrotaan, millaisia käytäntöjä S-ryhmällä on haitallisten vaikutusten pienentämiseksi ja korjaamiseksi.

Ihmisoikeusperiaatteisiin on otettu mukaan myös linjaus vapaan kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettei S-ryhmä puutu tai häiritse tällaiseen toimintaan liittyvää kampanjointia, vaikka se kohdistuisi S-ryhmään itseensä. Samanlaista kunnioitusta odotamme yhteistyökumppaneiltamme.

Periaatteiden mukaan voimme niin harkitessamme myös tukea ihmisoikeuspuolustajien työtä sellaisissa tilanteissa, jotka liittyvät suoraan S-ryhmän toimintaan.

S-ryhmä on sitoutunut kunnioittamaan kaikkia kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia ja edistämme ihmisoikeuksien toteutumista. Sitoumus kunnioittaa ihmisoikeuksia on osa S-ryhmän eettisiä periaatteita, ja nyt laaditut ihmisoikeusperiaatteet täydentävät ja tarkentavat eettisiä periaatteitamme. Periaatteet ovat sekä yrityksen sisäinen toimintaohje sekä kuvaavat lähestymistapamme myös ulkoisille sidosryhmille.

Tutustu periaatteisiin täällä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.