Luontomaisema

S-ryhmä estämässä lajien katoamista – luonnon monimuotoisuus on tiivis osa vastuullisuustyötä

S-ryhmä on liittynyt yli 600 yrityksen joukkoon ja allekirjoittanut Business for Nature’s Call for Action -aloitteen. Luonnon monimuotoisuutta koskeva aloite yhdistää liiketoiminnan ja järjestöt, ja herättelee valtioita aktiivisiin toimiin eläin- ja kasvilajien katoamisen pysäyttämiseksi jo tällä vuosikymmenellä.

3.12.2020

Ilmastonmuutos on yksi kasvava uhka luonnon monimuotoisuudelle, mutta samalla monimuotoisuuden kiihtyvä köyhtyminen pahentaa ilmastonmuutosta. Lajien katoaminen uhkaa myös raaka-aineiden saatavuutta, minkä takia sen torjuminen kiinnostaa valtioiden ohella myös yrityksiä.

S-ryhmän uudessa vastuullisuusohjelmassa luonnon monimuotoisuus ja lajien katoamisen estäminen on keskeisessä asemassa. Paljon sen eteen on myös tehty: muun muassa kaloja, palmuöljyä, soijaa, kahvia, kaakaota ja puuvillaa koskevissa linjauksissa monimuotoisuuden turvaaminen on otettu huomioon.

Yhdistyneiden Kansakuntien syksyllä julkaisema biodiversiteettiä koskeva raportti listasi keskeisiä toimia luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. S-ryhmä on reagoimassa myös näihin linjauksiin.

- Raportin mukaan keskeistä on metsäkadon pysäyttäminen ja muutokset ruokailutottumuksissa. Siksi valmistelemme paraikaa S-ryhmän metsäkatolinjausta ja luonnon monimuotoisuuden tiekarttaa. Lisäksi pohdimme, miten voimme tukea asiakkaitamme lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossaan, SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa kertoo.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tukevat myös S-ryhmä keväällä 2020 julkistamat kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

S-ryhmän eri raaka-aineisiin liittyviä vastuullisuuslinjauksia löydät täältä.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.