Ruoan verkkokaupan keräily

Ruoan verkkokauppa moninkertaistui koronan takia – näin kysynnän kasvuun on vastattu

Foodie.fi-palvelun kapasiteettia on lisätty hyvin nopealla aikataululla. Kysynnän kasvuun on vastattu myös avaamalla Food Market Herkun verkkokauppa nopeutetulla aikataululla sekä ottamalla käyttöön kevyempiä toimintamalleja.

27.4.2020

Kävijämäärät S-ryhmän verkkopalvelussa ovat kaksin-kolminkertaistuneet koronaepidemian myötä, kuten huhtikuun alussa kerroimme. S-ryhmän ruoan verkkokauppojen myynti on yli kolminkertaisella tasolla edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Monin paikoin toimitusikkunat on myyty viikoksi eteenpäin, mutta tilanne vaihtelee alueittain. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella toimitukset huomiselle onnistuvat Food Market Herkusta, ja Joensuussa toimitus on mahdollista saada Prismasta heti seuraavalle päivälle. Uusia ruoan verkkokaupan keräilijöitä on aloittanut myymälöissä jo satoja.

Verkkopalveluita uusille paikkakunnille, Herkun verkkokauppa auki nopeutetusti

Huhtikuun aikana uusia verkkokaupan myymälöitä ja kotiinkuljetuspalveluita on avattu lukuisia ja palvelu on laajentunut uusille paikkakunnille, kuten Vaasaan, Seinäjoelle ja Kiuruvedelle. Lisää avauksia on tulossa myös lähiviikkoina, esimerkiksi Eurassa ja Laitilassa. Ajantasaisen listan noutopisteistä ja kotiinkuljettavista myymälöistä voi tarkistaa Foodie.fi:stä.

Lisäksi useissa myymälöissä on aloitettu poikkeustilanteen aikana varsinaista verkkokauppaa kevyempi toimintamalli, jossa tilauksen voi tehdä myymälään sähköpostitse tai puhelimitse. Joissakin osuuskaupoista tämä palvelu on kohdistettu erityisesti riskiryhmiin kuuluville asiakkaille. Kooste sähköposti- ja puhelintilauksia vastaanottavista myymälöistä alueittain löytyy Foodie.fi-sivuilta.

Ruoan verkkokaupan kysynnän moninkertaistumisen vuoksi myös Food Market Herkun verkkokauppa päätettiin avata nopeutetulla aikataululla. Uusi verkkokauppa palvelee asiakkaita tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, ja avautuu pian myös Turussa.

”Food Market Herkun verkkokaupassa toimitusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla. Kotiinkuljetuksen voi saada sieltä jopa heti seuraavalle päivälle”, verkkokaupan päällikkö Emilia Ala-Kurikka SOK:sta huomauttaa.

Lisää toimipisteitä, työvuoroja ja keräilijöitä

Kysyntä on ollut suurta erityisesti isommilla paikkakunnilla, kuten pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Näillä alueilla onkin tehty hartiavoimin töitä, jotta ruoan verkkokaupan kapasiteettia on saatu nostettua.

Pirkanmaan Osuuskaupassa on siirrytty ruoan verkkokaupan keräilyssä pelkästä aamuvuorosta kolmeen työvuoroon. Uusia työntekijöitä keräilyyn on saatu muilta toimialoilta, kuten ravintoloista ja kampaamoista. Myös uusien toimipisteiden avauksia on kiihdytetty. Tekemistä kuitenkin riittää myös jatkossa, sillä kysyntää on edelleen enemmän kuin päivässä pystytään palvelemaan.

”Aikaistimme jo aiemmin työn alla olleen Kalevan Prisman keräilyn ja noutopisteen avausta, ja aloitimme noutotilausten keräilyn myös Valkeakosken S-marketissa. Parhaillaan rakennamme toukokuussa avautuvaa noutopistettä ja keräilyä Kangasalan Prismaan”, ruoan verkkokaupan päällikkö Erika Vakkilainen Pirkanmaan Osuuskaupasta kertoo.  

Lisäksi Pirkanmaan Osuuskaupan kuljetusyhteistyökumppani Posti on nostanut kuljetuskapasiteettiaan. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten urheiluseurojen ja Aamulehden kanssa riskiryhmäläisten auttamiseksi. Työn alla Pirkanmaalla ovat myös puhelintilaukset.

HOK-Elannon tavoitteena koko pääkaupunkiseudun kattava kuljetusalue

Myös pääkaupunkiseudulla uusia avauksia on tehty vauhdikkaasti. Viikin Prismasta ruoan kotiinkuljetukset alkoivat huhtikuun alussa, noutopiste puolestaan avautuu parkkihalliin maanantaina 27.4. Toimitusaikoja on lisätty myös Alepa Kauppakassissa, joka toimittaa tilauksia nyt seitsemänä päivänä viikossa. Lauantaina uutena toimitusaikana on klo 17-21, sunnuntaina klo 9-12 ja klo 13-16.

Hyvinkään Prismassa aloitti huhtikuussa sekä ruoan verkkokaupan kotiinkuljetus että parkkihallista löytyvä uudistettu noutopiste. Sellon Prisma aloitti kotiinkuljetukset 23.4. ja Jumbon Prismassa ne käynnistyvät 27.4.

”Tavoitteenamme on laajentaa kotiinkuljetusalue koko pääkaupunkiseudun kattavaksi vielä kevään aikana”, HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua sanoo.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.