Ässäkokki kaurakeksit

Koululaisten kokkikurssit yhteistyössä Marttojen ja Ruokatiedon kanssa

Yhteishyvä, Martat ja Ruokatieto ideoivat koululaisten kokkikurssit verkkoon kevään poikkeusaikaan sopivalla tavalla. Opetusvideot ja reseptit sopivat niin yläkoulujen kotitaloustunnille kuin kotona yhdessä kokkaamiseen.

28.4.2020

Tämä kevät ja korona-aika on poikkeuksellisen haastavaa sekä kouluissa että kotona. Yhteishyvä, Martat ja Ruokatieto ideoivat valmiita hyödynnettäviä etäopetusmateriaaleja kotitaloustunneille hyödynnettäväksi. Kolmen tuntikokonaisuuden tueksi kuvataan nuorille suunnatut Ässäkokki-reseptien opetusvideot verkkoon.

Oppituntien sisällöt on suunniteltu palvelemaan yläkoulujen kevään oppituntien opetussuunnitelmaa. Kotitalousopettajat voivat huoletta poimia sisällöistä rusinat pullasta ja toteuttaa oppitunnit omalle luokalle sopivalla laajuudella.

Ässäkokki-kokkausvideoilla esiintyvät kotitalousopettaja ja Ruokatiedon ruokakasvatuksen asiantuntija Minttu Virkki sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Videoilla kokataan Yhteishyvän ja Marttaliiton yhdessä laatimia Ässäkokki-kurssien reseptejä.

Reseptit ja opetusvideot sopivat yhtä lailla perheen nuorempien kokkien kanssa yhdessä kokkaamiseen.

Koululaisten kokkausvideot ja reseptit Yhteishyvässä: yhteishyva.fi/ässäkokki (ensimmäinen video julkaistaan 7.5.)

Kotitaloustuntien tuntisuunnitelmat oppilaiden kirjallisine tehtävineen on opettajien vapaasti hyödynnettävissä: www.ruokatieto.fi/ässäkokki

Tunti 1 Äitienpäiväaamiainen – juhlat perhepiirissä Ilahduta äitiä tai keväällä valmistuvaa perheenjäsentä herkullisella aamiaisella.

Tunti 2 Retkelle! Retkieväät lähimetsään, takapihalle, parvekkeelle tai olohuoneeseen.

Tunti 3 Arkiruoka Valmistetaan helppo, nopea ja maistuva arkiruoka.

Ruokakasvatustyötä koululaisille

S-ryhmä on tehnyt jo pitkään ruokakasvatustyötä sekä Ruokatiedon että Marttaliiton kanssa ja ideoinut yhdessä ruokakasvatuskumppaneiden kanssa uudenlaisia innostavia tapoja opettaa ruokataitoja ja fiksua kuluttamista.

Ruokatiedon kanssa luotu Retki kauppaan -opetuskokonaisuus vie koululaiset tutkimusretkelle lähimarkettiin. Yhdessä Marttaliiton kanssa toteutetuilla Ässäkokkikursseilla opetetaan koululaisille satokausien mukaista kokkaamista ja arjen ruokataitoja.  Viime vuonna kaupparetkiä toteutettiin yli 100. Ässäkokki-kursseja koululaisille on tehty jo lähes 300. Kaupparetkien ja kokkikurssien taustalla on S-ryhmän vuonna 2017 julkaisema Ruokamanifesti, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista ruoka-alaa. Yksi manifestin teeseistä on lupaus edistää lasten terveellistä syömistä. 

Lisätietoja:

Retki kauppaan -opetuskokonaisuus opettajille

Martat - Ässäkokkikurssit

 

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.