Om S-gruppen
S-gruppen

Om S-gruppen

S-gruppen i ett nötskal

Vi är en finländsk företagsgrupp inom handels- och servicebranschen som ägs av sina kunder och som har över 1 900 verksamhetsställen i Finland. Gruppen består av handelslagen och Centrallaget för Handelslagen i Finland (SOK) med dotterbolag, som bl.a. idkar resebransch- och restaurangverksamhet i Estland.

Vi erbjuder tjänster inom markethandel, varuhus- och specialaffärsverksamhet, trafikbutiksverksamhet och bränslehandel, resebransch- och bespisningsverksamhet samt järnhandel. Dessutom idkar vissa handelslag bil- och lantbrukshandel. Vi erbjuder alla ägarkunder heltäckande banktjänster via S-Banken.

Handelslagen är kooperativa företag. Ägarna av dessa är samtidigt kunder, dvs. ägarkunder.

Gruppen bildas av 19 självständiga regionhandelslag samt Centrallaget för Handelslagen i Finland (SOK), som ägs av handelslagen. I vår grupp ingår också sex lokala handelslag. Vårt verksamhetsnät täcker hela landet, och verksamheten har en starkt regional prägel.

Av handelslagen ägda Centrallaget för Handelslagen i Finland SOK fungerar som centralhandel för handelslagen och producerar dem inköps-, expert- och stödtjänster. SOK svarar för den strategiska styrningen av S-gruppen och för utveckling av de olika kedjorna. SOK:s affärsverksamhet kompletterar S-gruppens utbud i hemlandet och i Estland.

SOK-koncernen åter utgörs av SOK och dess dotterbolag. Vid sidan om sina landsomfattande dotterbolag idkar SOK markethandel samt resebransch- och bespisningsverksamhet i Estland. Våra finländska ägarkunder drar nytta av vårt arbete i närregionerna, eftersom det bl.a. möjliggör större anskaffningar och därigenom billigare priser.

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.