Hållbarhet - S-gruppen
Vi gör Finland till en bättre plats att bo på
Hållbarhet

Vi gör Finland till en bättre plats att bo på

Hållbar konsumtion

För det nya normala inom hållbar konsumtion – tillsammans steg för steg

Vi uppmuntrar våra kunder att göra hälsosamma och hållbara val. Vårt mål är att av de livsmedel vi säljer år 2030 är minst 65 procent växtbaserade och 80 procent tillverkade i Finland. Vi sörjer också för en bättre djuromsorg. Dessutom främjar vi finländarnas möjligheter till koldioxidneutral rörlighet.

Läs mer

Klimat och naturresursser

För hållbar tillväxt – med respekt för naturresurserna

Vi tar hänsyn till naturen och klimatet i våra val. Våra beslut bidrar till att bevara olika livsmiljöer och arter. År 2025 är vårt koldioxidupptag större än våra koldioxidutsläpp i atmosfären. Vi siktar på att halvera matsvinnet och främjar cirkulär ekonomi.

Läs mer

yhdenvertainen maailma SV

För en jämlik värld – genom att eliminera ojämlikheter

För oss är alla människor lika viktiga och välkomna. Vi ser till att våra egna och våra samarbetspartners anställda behandlas rättvist både i Finland och ute i världen. Vi ger information om våra produkters inklusive huvudråvarornas ursprung för att det ska gå att följa upp tillämpningen av de mänskliga rättigheterna. Vi är S-gruppen som står för gemensamhet, icke-diskriminering och mångfald.

Läs mer

Kansikuva S Group and Sustainability 2021 sv

Års- och ansvarsrapport 2021

S-gruppens års- och ansvarsrapport är ett omfattande läspaket för alla som vill fördjupa sig i de mål och nyckeltal som styr vår verksamhet.

Ta del av rapporten (på engelska)

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.