Affärsverksamheten - S-gruppen
Affärsverksamheten
S-gruppen

Affärsverksamheten

Heltäckande utbud av tjänster

S-gruppen är verksam inom affärsområdena markethandel, varuhus- och specialaffärsverksamhet, trafikbutiksverksamhet och bränslehandel, resebransch- och bespisningsverksamhet samt järnhandel. S-Banken erbjuder mångsidiga banktjänster i hela Finland. Några regionhandelslag betjänar också sina kunder inom bil- och biltillbehörshandeln samt lantbrukshandeln.

Markethandeln

Kedjevarumärkena inom S-gruppens markethandel betjänar dig vid över 900 verksamhetsställen i Finland. Vi utvecklar det av olika slags butiker bestående verksamhetsnätet så, att det inom varje region är anpassat till den lokala befolkningens behov.

Prisma-stormarknaderna är stora och fungerande enheter, där du alltid köper vardagsmaten och delikatesser för veckoslutet till det förmånligaste priset. Det breda sortimentet omfattar också året runt bruksvaror för familjen och hemmet.

S-market är den största kedjan i Finland inom livsmedelshandeln; sortimentet i varje butik är anpassat till den lokala kundkretsens behov. Sale och Alepa är närbutiker, som betjänar kunderna från morgon till kväll – och några faktiskt dygnet runt. Alepa är närbutiken som verkar i huvudstadsregionen, Sale är det enkla och bekväma köpstället i resten av landet.

Vid vissa ABC-trafikbutiker verkar en Alepa, S-market eller ABC-Market, matbutiken som är det bekvämas köpstället för kunder på väg.

S-kaupat

S-market Ruokatori

Varuhus- och fackhandeln

S-gruppens kedjor inom varuhus- och specialvaruhandeln heter Sokos och Emotion, den senare specialiserad på kosmetika, och dessutom finns det några regionala kedjor inom specialaffärsverksamheten.

Det finns 19 stora och mångsidiga Sokosvaruhus belägna i kärnan av de största städerna i Finland, och dessutom betjänar Sokos.fi sina kunder på nätet dygnet runt.

I köpcentrum och i anknytning till Prisma hittar du specialaffärer som kallas Emotion. Emotion erbjuder ett brett urval toppmärken inom kosmetika, dofter, hårvårdsprodukter, smycken och hälsoprodukter.

Sokos

T1A0938 150x100mm

Järnhandeln

Ägarkundernas behov inom allt som gäller byggande, reparationer, inredning och trädgårdsskötsel tillgodoser vi på Prisma Rauta.

Prisma Rauta har ett sortiment på 35 000 produkter, och via leveransförsäljning kan ägarkunder och proffs få ytterligare 35 000 produkter. Prisma Rauta erbjuder också installations-, planerings- och transporttjänster.

Sortimenten och helhetslösningarna på S-Rauta är också anpassande till såväl entreprenörens som ägärkundens behov.

Prisma Rauta

Prisma Rauta kundservice

Trafikbutiks­verksamheten och bränslehandeln

ABC-trafikbutiker tar hand om resande och lokala kunder varje dag, året runt.

Vid varje ABC-trafikbutik finns det utom bränslepumpar en restaurang med mångsidigt utbud, en förmånlig matbutik och rymliga och erkänt snygga toaletter, skötrum och lekplats för barn.

ABC-automatstationerna finns vanligen i anknytning till en Prisma, S-market eller Sale.

Många ABC-stationer erbjuder dessutom en miljövänlig biltvätt, ABC Carwash. ABC Carwash betjänar dagens miljömedvetna bilist i anknytning till ABC-trafikbutiker och -automatstationer och ett antal Prismaenheter.

T1A0008 150x100mm

Resebransch- och bespisnings­verksamheten

Sokos Hotels, Radisson Blu och S-gruppens unik- och kedjerestauranger erbjuder sina kunder mångsidiga tjänster och upplevelser i Finland och Estland.

Sokos Hotels är Finlands bäst kända och största hotellkedja. Resenärer kan välja mellan Sokos Hotell av olika typ: Solo, Original, Break eller Heymo. Hotellen är belägna i centrum av staden eller vid fritidsattraktioner – alltid med ypperliga trafikförbindelser. De lokala handelslagen eller Sokotel Oy äger alla Sokos Hotell. Sokos Hotels är det starkaste varumärket bland hotellkedjorna i Finland.

Utöver logi erbjuder Radisson Blu Hotellen och Sokos Hotellen sina ägarkunder och affärsresande mångsidiga konferens-, restaurang- och fritidstjänster. S-gruppen är drivkraften bakom de bäst kända restaurangkedjorna i Finland, såsom Rosso, Amarillo, Frans & les Femmes och Coffee House. Hälften av S-gruppens restauranger är kedjerestauranger, av unikrestaurangerna är många välkända och traditionella, t.ex. Kapellet, Salve och Torni i Helsingfors.

Raflaamo

Sokos Hotels

Radisson Blu

T1A0180 1920x1080px.jpg?h=250

S-Banken

S-Banken är en finländsk bank som ingår i S-gruppen och därför känner sina 3,2 miljoner kunders vardag. S-Banken betjänar sina kunder på webben, per telefon, på sociala mediers kanaler samt via den kundvänliga appen S-mobil, som kombinerar butiks- och banktjänster. Dina dagliga bankärenden kan du också sköta från morgon till kväll i samband med att du handlar, och du kan ta ut och sätta in kontanter på ca 1 000 av S-gruppens verksamhetsställen över hela Finland.

S-Banken ägs av SOK och regionhandelslagen i S-gruppen.

S-Banken

S-ryhma n asema ruokakaupassa vankistui edelleen.jpeg?h=250

Affärsverksamheten i Estland

SOK bedriver affärsverksamhet i Estland. Det finns Prismaenheter i Tallinn, Tartu och Narva. En Sokos Hotell finns det i Tallinn.

Omenat

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.