Prisman ostoskori, jossa näkyy kasvipohjaisia tuotteita sekä yrttejä.

Vege maistui tammikuussa: kasvipohjaisten tuotteiden myynti kasvoi S-ryhmän ruokakaupoissa

S-ryhmän myyntidatan perusteella kasvipohjaisten tuotteiden kysynnässä nähtiin tammikuussa selkeästi kasvua. Vegekampanjat ja ennätysmäärän osallistujia kerännyt Vegaanihaaste vauhdittivat tuotteiden myyntiä. S-ryhmä teki tänä vuonna entistä laajemmin yhteistyötä Vegaanihaasteeseen kanssa, kun yhteistyö laajeni S-marketeista kaikkiin S-ryhmän ruokakauppoihin (Prisma, S-market, Sale ja Alepa).

24.2.2025

”Yhteistyö sekä hintakampanjat selkeästi puhuttelivat asiakkaitamme ketjusta riippumatta, ja saimme tammikuussa onnistuneesti kasvatettua viime vuodesta kasvipohjaisten tuotteiden kysyntää. Esimerkiksi kasvipohjaisten juustojen ja kasvipohjaisen maidon myyntimäärät kasvoivat yli 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Tammikuun ajan kampanjassa olleiden Härkis- ja Oddlygood-tuotteiden myynnissä nähtiin puolestaan useiden kymmenien prosenttien kasvua”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Hans Backström iloitsee. 

Kiinnostus kasvivoittoisempaan ruokaan näkyi myös muissa tuoteryhmissä. Esimerkiksi tuoreiden kasvisten, kasvispakasteiden sekä kasvipohjaisten ruoanvalmistustuotteiden kysynnässä näkyi kasvua viime vuoden tammikuuhun verrattuna. 

”Haluamme osaltamme madaltaa kynnystä kasvipohjaisten tuotteiden kokeiluun ja auttaa niiden arkipäiväistymisessä. Oli ilo nähdä, että asiakkaat ostivat tammikuussa entistä monipuolisemmin ruokia ja yhä useampi lähti kokeilemaan kasvipohjaisia tuotteita”, Backström jatkaa. 

Hedelmien, vihannesten ja juuresten käyttöön kannustetaan S-ryhmän ruokakaupoissa myös Alle euron hevi -konseptin kautta, jossa nostetaan esille alle euron joko kilohinnaltaan, per rasia, pussi tai kappale maksavia vihanneksia ja hedelmiä.

S-ryhmän tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä 65 prosenttia kaikesta myydystä ruoasta on kasvipohjaista. Osuuskaupparyhmä on myös yhtenä perustajajäsenenä vuoden 2023 lopussa perustetussa Pro Vege -yhdistyksessä, jonka tarkoituksen on edistää kasvipohjaisen ruoan kehitystä ja kasvua Suomessa. 


Kuvat: Ronnie Hole

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.