Pasi Suutari ja Heikki Ala

SOK voitti Digital Construction -palkinnon

SOK on voittanut tämänvuotisen Digital Construction -kunniapalkinnon. Voittajan valitsi raati, joka katsoi SOK:n toteuttaneen esimerkillisesti digitaalista kehitystyötä rakennus- ja kiinteistöalalla. Palkinto jaettiin keskiviikkona Helsingin Kulttuuritalolla Digital Construction -tilaisuudessa.

31.8.2022

Digital Construction -palkintoa on jaettu vuodesta 2018 alkaen, ja sen myöntää rakennusalan digitalisaatiota edistävä konsulttiyritys Gravicon Oy. Palkinnon tarkoituksena on nostaa digitaalisten ratkaisujen näkyvyyttä ja kannustaa koko rakennusalaa hyötymään digitalisaation mahdollisuuksista.

Palkinnon jakanut Graviconin toimitusjohtaja Pauli Jantunen korosti SOK:n kunnianhimon tasoa

– SOK on poikkeuksellisen aktiivinen rakentaja Suomessa. Rakentamismääriä merkittävämpää on heidän kunnianhimoinen tavoitteensa viedä rakentamisen tieto digitaaliseen muotoon. Heille on syntymässä hieno yhteinen tietoympäristö, jonka parhaat toimintatavat valunevat ajan myötä laajemmalle suomalaiseen yhteiskuntaan. Tätä kehitystä on ilo ja kunnia palkita.

SOK:n puolesta palkinnon vastaanottivat kiinteistöjohtaja Pasi Suutari ja kehityspäällikkö Heikki Ala. Ala korostaa digitalisaation helpottavan toiminnan johtamista.

– Oikea-aikaisen ja ehjän datan avulla voimme vertailla kollegojen kanssa onnistumisia ja tunnistaa yhteisiä haasteita. Vertailutieto auttaa tunnistamaan parhaita kiinteistöjohtamisen käytäntöjä S-ryhmän sisällä. Tiedolla johtamisella voimme parantaa jatkuvasti omaa toimintaamme ja asettaa tavoitteita sekä lyhyellä että pidemmällä aikajänteellä.

Digitaalisten työkalujen avulla monet tavoitteet myös muuttuvat ymmärrettävämmiksi.

– Esimerkiksi S-ryhmän hiilinegatiivisuustavoite vuonna 2025 tulee paljon konkreettisemmaksi ja tutummaksi hyödyntämällä digitaalisia työkaluja energiatehokkuustoimenpiteidemme suunnittelussa. Nyt lyhyen tähtäimen tekemisemme näkyvät ennusteraportissa pienenevänä hiilidioksidipäästönä, Pasi Suutari kertoo.

Nyt viidettä kertaa jaetun palkinnon voitti viime vuonna Senaatti-kiinteistöt.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.