S-torni

SOK:n hallintoneuvosto 2022 valittu – uudeksi puheenjohtajaksi Timo Santavuo

SOK:n hallintoneuvosto valittiin 28.4.2022 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvoston pitkäaikaisen puheenjohtajan Matti Pikkaraisen seuraajaksi valittiin asianajaja, varatuomari Timo Santavuo.

29.4.2022

Uusi puheenjohtaja Timo Santavuo on ollut SOK:n hallintoneuvoston jäsen vuodesta 2011 alkaen, ja hän on toiminut hallintoneuvoston varapuheenjohtajana vuodesta 2017. Porilaisella Santavuolla on myös useiden vuosien kokemus Satakunnan Osuuskaupan hallintoneuvoston jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta.

SOK:n hallintoneuvoston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Jarkko Rautaoja ja toiseksi varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Tapio Finér.

Hallintoneuvoston pitkäaikainen jäsen ja puheenjohtaja, teologian tohtori Matti Pikkarainen ei ollut enää ehdolla tehtävään, sillä SOK:n sääntöjen mukaan hallintoneuvoston jäsenen tulee olla alle 68-vuotias toimikauden alkaessa. Pikkarainen oli hallintoneuvoston jäsen kaikkiaan 18 vuotta, ja puheenjohtajana hän toimi yhdeksän vuoden ajan.

– Haluan kiittää Matti Pikkaraista erityisen ansiokkaasta ja pitkästä urasta SOK:n hallintoneuvostossa. Matille osuustoiminta on ollut sydämen asia ja se on näkynyt hänen toiminnassaan. Matti on arvostettu henkilö koko S-ryhmässä, kertoo Timo Santavuo.

– Jätän tehtäväni sekä haikeutta että kiitollisuutta tuntien. Olen saanut olla mukana tyynessä ja tuulisessa säässä. S-ryhmä on upea kokonaisuus ja on ollut hienoa olla osa yritysryhmää, jonka missio koskettaa jokaista. Parempi paikka elää on hieno ja haastava tavoite, sanoo Matti Pikkarainen.

Osuuskauppa Arinan Matti Pikkaraisen tilalle valittiin asianajaja Antti Latola. Lisäksi erovuorossa olivat Osuuskauppa Keskimaan Antti Määttä, jonka tilalle valittiin toimitusjohtaja Sami Kettunen, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n Kimmo Koivisto, jonka tilalle valittiin toimitusjohtaja Tapio Finér ja Osuuskauppa Varuboden-Oslan Leena Munter-Ollus, jonka tilalle valittiin toimitusjohtaja Mathias Kivikoski. Muut erovuoroiset valittiin uudelleen.

Eroa pyysivät Helsingin Osuuskauppa Elannon Jorma Bergholm, Osuuskauppa PeeÄssän Tapio Kankaanpää ja Koillismaan Osuuskaupan Henrik Karvonen. Heidän jäljellä oleviksi kausiksi valittiin Bergholmin tilalle johtaja Heli Puura, Kankaanpään tilalle toimitusjohtaja Mikko Junttila ja Karvosen tilalle toimitusjohtaja Harri Lämsä.

SOK:n hallintoneuvosto 2022

Puheenjohtaja Timo Santavuo, asianajaja, varatuomari, Pori

Ensimmäinen varapuheenjohtaja Jarkko Rautaoja, toimitusjohtaja, Heinola

Toinen varapuheenjohtaja Tapio Finér, toimitusjohtaja, Lohja

Mikko Junttila, toimitusjohtaja, Kuopio

Sinikka Kelhä, asianajaja, Rauma

Sami Kettunen, toimitusjohtaja, Jyväskylä

Mathias Kivikoski, toimitusjohtaja, Espoo

Mikko Lassila, MMM, agronomi, Kouvola

Antti Latola, asianajaja, Oulu

Martti Lokka, toimitusjohtaja, Otava

Harri Lämsä, toimitusjohtaja, Kuusamo

Anne Mäkelä, asianajaja, Kälviä

Hannu Pelkonen, toimitusjohtaja, Kajaani

Heli Puura, johtaja, Helsinki

Timo Rajala, varatuomari, Akaa

Mika Rantanen, johtava rehtori, Kaarina

Kari Suninen, toimitusjohtaja, Lappeenranta

Elina Varamäki, vararehtori, dosentti, Seinäjoki

Kim Wrange, yliopettaja, Lehmo

Henkilöstön edustajat:

Ulla Kivilaakso, markkinointipäällikkö, Helsinki

Iiris Merimaa, hallintoassistentti, Helsinki

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Santavuo (s. 1960)

  • asianajaja, varatuomari, Pori

  • SOK:n hallintoneuvoston jäsen 2011–, ensimmäinen varapuheenjohtaja 2017–2022, puheenjohtaja 2022–

  • Satakunnan Osuuskaupan hallintoneuvoston jäsen 2000–, puheenjohtaja 2011–

  • Pori Jazz 66 ry:n hallituksen jäsen 1992–, joista puheenjohtajana 11 vuotta

[object Object]

Lisätietoja S-ryhmän hallinnosta ja johtamisesta: https://s-ryhma.fi/talous-ja-hallinto/hallinto-ja-johtaminen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.