Sokos Hotel Vasilievsky

SOK myy Pietarin hotelliliiketoiminnan

SOK myy Pietarin Sokos Hotellien liiketoiminnasta vastanneen yhtiön. Kaupan myötä Pietarin Sokos Hotellien toiminta siirtyy ostajalle 30.6. alkaen ja S-ryhmän hotellitoiminta Venäjällä päättyy. Pietarissa on ollut kolme Sokos Hotellia.

22.6.2022

Ostajat Alexander Ermakov ja YuryShumakov ovat venäläisiä sijoittajia ja IT-alan yrittäjiä. SOK on tehnyt kattavan taustaselvityksen ostajista yhdessä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa ja varmistanut, että kauppa noudattaa EU:n pakotesääntelyä. Kaupan solmimisen jälkeen ostajalla ei ole oikeutta käyttää toiminnassaan S-ryhmän tavaramerkkejä. Kauppahintaa tai muita ehtoja ei julkisteta.

SOK omistaa Pietarissa yhden hotellikiinteistön, joka ei kuulu kauppaan. Se pyritään myymään erillisellä aikataululla.

SOK ilmoitti 4.3. vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta.

”Liiketoiminnan myynti osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi vetäytyä myös Pietarin hotelliliiketoiminnasta, mutta se on kestänyt pidempään kuin alun perin arvioimme. Olemme tyytyväisiä, että saamme tältäkin osin prosessin päätökseen”, kertoo SOK:n liiketoiminnoista vastaava johtaja Jari Annala.

SOK tiedotti 16.6. Pietarin Prismojen myynnistä venäläiselle X5 Groupille.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.