Pohjois-Suomen lomavinkit

S-ryhmän henkilöstön matkavinkit kesä-Suomeen, osa 4: Pohjois-Suomi

Me s-ryhmäläiset kokosimme parhaat lomavinkkimme kesäiseen Suomeen. Lomien lähestyessä Suomi alkaa jälleen näyttää kauneimpia kasvojaan ja lukemattomat viehättävät kohteet ympäri Suomen odottavat matkalaisia.

10.6.2021

Vinkeissämme pääroolissa ovat kymmenet hotellimme, joiden henkilökunta odottaa pitkän talven jälkeen malttamattomana, että pääsee palvelemaan lomakansaa. Niin tekee toki myös satojen ravintoloiden, liikennemyymälöiden, markettien ja muiden toimipaikkojemme henkilökunta.

Vinkkien toisessa osassa lähdemme valloittamaan Pohjois-Suomea. Tähän osaan on koottu vinkit Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta ja Lapista. Paikkakuntien vinkit ovat aakkosjärjestyksessä. Katseet pohjoiseen!

Kajaani

”Kajaanissa aivan must: maailman pohjoisimmalla höyrylaivalla paratiisiin Ärjänsaareen kesäpäivän viettoon. Yöpyminen luonnollisesti Original Sokos Hotel Valjuksessa: https://youtu.be/LTia9PieUGc

Kokkola

”Yöpymään Original Sokos hotel Kaarleen Kokkolaan ja matka Tankarin majakkasaareen.”

”Sokos Hotel Kaarle Kokkolassa ja siellä esim. vanhakaupunki Neristan.”

”Suositus Original Sokos Hotel Kaarle: Iso määrä pyöriä, joilla suhata ympäri Kokkolaa, myös lapsille pyöriä saatavilla. Ehdottomasti näkemisen arvoinen on Mustakari (sekä siellä sijaitseva S-ryhmän kesäravintola Mustakari). Suositus itseltä menee myös SC ROK salille, jossa yhdet koko Suomen parhaat spinningit sekä elokuvateatteri BioRex Kokkolalle.”

”Kokkolassahan kannattaa tutustua upeaan Neristaniin, eli vanhaan kaupunkiin ihanine puutaloineen ja juorupeileineen. Jos historiahammasta kolottaa, voi sieltä suunnata ihmettelemään Barkassia tai pyöräillä Halkokarin rannalle tuntemaan tervantuoksun. Perheen pienemmille riittää tekemistä BritaMarian puistossa sekä yhdessä valtakunnan laajimmista kaupunkipuistoista. Jos haluaa pulikoida Suomen vähälumisen kesän kylmimpinä päivinäkin, kannattaa suunnata VesiVeijariin, joka viralliselta statukseltaan on uimahalli mutta voittaa monet kylpylät tarjonnallaan. Tervetuloa Kokkolaan!”

Levi/Kittilä

”Break Sokos Hotel Levi ehdottomasti.

Palvelu on aivan parasta A-luokkaa ja henkilökunta on äärimmäisen ystävällistä, mihinkään toiseen hotelliin ei ole ollut niin ihana palata aina uudestaan. Hotelli sopii hyvin perheille (huippu lasten leikkipaikka!), ystävyksille kuin yksin matkustaville. Aamiainen on ihan super ja alakerran Coffee Housessa on mukava käydä kahvittelemassa!

Monet matkailee lapissa talvella, mutta Lapin kesässä onkin ihan täysin oma taikansa. Tunturit yöttömän yön valossa...ei sitä voi edes kuvailla, se vaan täytyy jokaisen kokea. Tekemistäkin löytyy kesällä monenlaista: koko maan paras sali Levi Wellness Club, mahtava kiipeilypuisto, ihana kylpylä ulkoaltaineen, lapsille huikea liikennepuisto, rajattomat ulkoilumahdollisuudet ja eri kesälajien harrastamismahdollisuudet. Levi vaan on paras.”

”Sokos Hotel Levi. Maastopyöräilyä, golfia, juoksua. Kävelyä kätkätuntuuriin. Ihana paikka myös kesällä ja syksyllä.”

”Levi hotelliin suuntaan... siellä upeat maisemat.. pyöräillen, kävellen, kalastaen. Sitten aina yöpymään hotellille kera hyvän sapuskan ja aamiaisten. Ystävällinen palvelu.”

Oulu

”Oulu, Eden ja upea Nallikari https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu/sokos-hotel-eden

”Sokos Hotel Arina: Hyvä sijainti, parkkihalli, palvelu ja aamupala oikein toimivat.”

”Älkää eksykö Ouluun vaan suunnatkaa Oulua kohti ja Radisson Blu Ouluun. Sijainti on huikea, kun ei ole ihan keskustassa mutta kuitenkin sen lähettyvillä, ja ihanat kävelyreitit luontoon löytyvät heti vierestä. Toripolliisin vartioima kauppatori ja idyllinen pikisaari ovat myös kivenheiton päässä. Hotellin meriterassi on kesällä myös ehdoton ykköskohde nauttia kylmistä juomista!”

”Vähän on tullu reissattua, joten ehdotan oman kaupungin hotellia, Break Sokos Hotel Eden. Paljon tekemistä Nallikarissa: Eden-kylpylä,hiekkaranta, minigolf, beachvolley-kenttä ja paljon muuta ihanaa koettavaa... Pakko vielä mainita Potnapekka-ajelu.”

”Oulu, Pohjolan pääkaupunki. Original Sokos Hotel Arinan uudet huoneet ovat timanttia. Valoisat kesäyöt, kaupunkijuna Potna-Pekka, Vauhtipuisto, suppailut Torinrannasta, lauttamatka Hailuoto -saarelle, liveklubit ja puistopiknikit: https://www.sokoshotels.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/mika-kesa-oulussa/011617971_392769

”Oulu ja hotellejahan löytyy useampi. Arina ihan keskellä kaupunkia, Radisson torin laidalla ja Eden sitten Nallikarissa. Jokaiselle jotain.”

Rovaniemi

”Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi. Samalla reissulla käyt vaikka moikkaamassa joulupukkia pajakylässä.”

”Lähde Lappiin, siellä on tilaa olla ja hengittää. Pysähdys Rovaniemellä, Lapin pääkaupungissa, näet Jätkänkynttiläsillan ja ympäröivät vaarat. Yövyt hyvin Vaakunassa. Siitä sitten kohti tuntureita ja Leviä, jossa voi lupsakkaasti nauttia lappilaisten vieraanvaraisuudesta ja kokea yötönyö ja hiljaisuus. Ja sieltä löytyy todella hyvä Sokos hotelli.”

Vuokatti

”Vuokatti! Paljon tekemistä kaikille ja hotelli on hirmusen kiva.”

”No Vuokatti totta kai! Maisemat ihan parhaimmistoa ja kesäiset ulkoiluaktiviteetit onnistuu. Sokos Hotellin palvelu myös aina pettämätöntä! Kainuulaisessa mielenmaisemassa itsekin rauhoittuu..”

”Vuokatin Sokos-hotelli: Vuokatin luonto ja retkeily reitit, Vuokatin vaaralle kiipeäminen a Lehmilammen laavulle evästelemään.”

”Sokos Hotel Vuokatti on hyvä paikka niin talvella kuin kesälläkin. Itse tykkään majoittua hotellin lomamökkeihin, on niin mukava, kun aamupala kuuluu hintaan ja mökit ovat hyvin varusteltu, järvi vieressä ja talvella hiihtoladut. Jos tykkää käydä kylpylässä saa hotellilta edullisesti Katinkullan kylpylään liput. Nytkin menen pariksi yöksi kesäkuun alussa Vuokattiin. Ostoksilla voi käydä Sotkamossa joka on vain muutaman kilometrin päässä.”

”Vuokatti! Varmasti löytyy tekemistä koko perheelle vauvasta vaariin! Puhumattakaan upeista vaaramaisemista ja Hiukan kilometrejä pitkästä hiekkarannasta Sotkamossa.”


Kuvat: 123RF, SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.