Lomavinkki_kuva

S-ryhmän henkilöstön matkavinkit kesä-Suomeen, osa 1: Etelä-Suomi

Me s-ryhmäläiset kokosimme parhaat lomavinkkimme kesäiseen Suomeen. Lomien lähestyessä Suomi alkaa jälleen näyttää kauneimpia kasvojaan ja lukemattomat viehättävät kohteet ympäri Suomen odottavat matkalaisia.

4.6.2021

Vinkeissämme pääroolissa ovat kymmenet hotellimme, joiden henkilökunta odottaa pitkän talven jälkeen malttamattomana, että pääsee palvelemaan lomakansaa. Niin tekee toki myös satojen ravintoloiden, liikennemyymälöiden, markettien ja muiden toimipaikkojemme henkilökunta.

Lähdemme liikkeelle Etelä-Suomesta. Ensimmäiseen osaan on koottu vinkit Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta, Kanta- ja Päijät-Hämeestä ja Kymenlaaksosta. Paikkakuntien vinkit ovat aakkosjärjestyksessä. Saa hyödyntää!

Espoo

”Radisson Blu Espoo, kivat saunatilat terassilla, hyvä pihaterassi ja upea luonto Espoon Rantaraitteineen” https://www.visitespoo.fi/fi/palvelu/espoon-rantaraitti/?gclid=Cj0KCQjwytOEBhD5ARIsANnRjVgD-pPrBS2v6-4iVItJzxa9qFiMBrT8Xp4PMihnHNDKM9Y0qSjtpkIaApwUEALw_wcB

”Ei myöskään kannata unohtaa Tapiola Gardenia! Ihana paikka, hieno sijainta ja helppo mennä. Hyvä tukikohta lähimatkailulle. Vastapäätä kauppakeskus Ainoa, jossa on Food Market Herkku!”

Helsinki

”Helsingissä harrastan paljonkin staycationeitä ja tämänhetkinen suosikkihotellini kotikaupungissa on Radisson Blu Seaside. Äärettömän mukava palvelu, viihtyisät tilat, ihana aamiainen. Viimeksi otettiin kaverin kanssa leffahuone isolla screenillä ja äänentoistolla ja pelasimme illan Singstaria pleikkarilla. Erikoismaininta myös Original Sokos Hotel Presidentin Ivana Helsinki -sviitille, joka on valtava ja ihana: ikkunoista näkyy niin eduskuntatalo, Kiasma kuin luonnontieteellinen museokin (eli tutummin eläinmuseo).”

”Sokos Hotel Tripla: Junamatkustajalle helppo ja aivan upea sisustus! Ja shoppailemaan pääsee samassa rakennuksessa. Linnanmäki kivenheiton päässä sekä Hesan keskusta paikallisjunalla hotellin jalan juuresta. Näköala on elämys myös.”

”Todellinen vastuullisuusteko on muistaa tänä suvena koronan kurittama kaunis pääkaupunkimme Helsinki! Siellä kannattaa suunnata esimerkiksi vanhaan SOK:n pääkonttoriin eli Radisson Blu Plazaan tai upeasti uusittuun Vaakunaan ja kymppikerroksen ravintolaan.”

”Sokos Hotel Presidentti on huippu. Siitä vaikka pörräyttää Nuuksion kansallispuistoon retkeilemään.”

”Helsinki ja Radisson Blu Plaza Hotel: Talo on todella kaunis sisältä, ja se on rauhallisella kadulla vaikka sijaitseekin ihan rautatieaseman vieressä. Sami Sykkö teki kiinnostavan jutun Plazasta Yhteishyvään viime keväänä: https://yhteishyva.fi/elama/sok-n-entinen-paakonttori-on-nykyaan-hulppea-luksu/5lJ4v7E8l25yh9aHoKn25o

”Ensi viikolla suuntaamme Radisson Blu Royal Hotel, Helsinkiin viettämään 27v hääpäivää. Kyseiseen hotellin menemme aiempien hyvien kokemusten perusteella. Ihana henkilökunta ja hyvä ravintola...sitten vain nautitaan. Ja siitä on niin mahtavat kulkuyhteydet joka suuntaan että ei voi kun kehua.”

”Helsinki ja hotelli Vaakunan upea sviitti kattojen yläpuolella + omalla saunalla. Siitä päiväreissut lähisaariin. Suosittelen ja menen uudestaan.”

”Radisson Blu Royal sijaitsee ihan Kampin kyljessä. Royalin huoneet ovat vasta remontoitu ja katutason Bistro Johanista saa aina loistavaa palvelua sekä terassilla voi nauttia auringosta iltaan asti!”

”Viikin Chico’s terassiruokamajat: https://www.raflaamo.fi/fi/tarjoukset/tarjous/koe-uusi-ruokamaja/025676405_624946. Ruokamajoja myös Hakaniemen Ympyrätalon Memphis, Helsingin keskustan Sokoksen Casa Largo & La Famiglia Keskuskatu Helsinki.”

”Pittää tietenkin toivottaa kaikki tervetulleiksi Triplaan Pasilan sydämeen! Meille on helppo tulla läheltä ja kaukaa, autolla, junalla tai vaikkapa pyörällä. Kauppakeskuksessa ja lähiympäristössä riittää katseltavaa ja ihmeteltävää. Kauppoja, musiikkimuseo Fame, Lintsi, Sealife, Pasilan katutaidekierros ja puistoja aivan kävelyetäisyydellä hotellista. Merinäköala Pasilasta? Meillä onnistuu!”

”Hesassa Vaakunassa jo monet hotelliaamupalat syöty. Tulevana kesänä taas ja Ateneumiin siinä lähellä. Sisääntuloaulakin aivan ainutlaatuinen ja näkemisen arvoinen. Siitäpä on ollut näppärä käydä Lintsillä ja kerran Metallican keikallakin. Junamatkailijalle mahtava sijainti.”

”Kesähesa on täynnä ihanaa tekemistä, joihin on kiva yhdistää hotelliloma! Esimerkiksi rouheasta ja merellisestä Radisson Blu Hotel Seasidesta Ruoholahdesta on kävelymatka Kaivariin ja Punavuoren ihaniin pieniin putiikkeihin ostoksille.”

”Radisson Blu Aleksanteri ja tutkimusmatka Punavuoren pikkukahviloihin! Jos ihan villiksi heittäytyy, niin voi käydä vaikka teatterissa, mikäli näytökset pyörivät jo kesällä.”

”Radisson Blu Seasiden double king -huoneet sopivat loistavasti lasten kanssa matkaajille tai kavereiden kanssa jos on liikkeellä. Kustannustehokasta ja kelpaa nukkua, kun on käytössä kaksi 2m leveää vuodetta. Merelliset maisemat, Hietsun kirppis ja ytimeen vain 15min kävely.”

”Sokos Hotelli Presidentti, mahtavat huoneet ja joka kerroksen eri teema on selkeästi havaittavissa, ja se että kun astut hissistä huonekerrokseen niin heti kuuluu taustalta musiikkia. Henkilökunta, aamupala, lapsiystävällisyys, siisteys on kyllä huippua. Hotelli on nuorekkaan oloisesti sisustettu ja siksi paikkana meidän kaveriporukan lemppari.

Hotellin sijainti on mielestäni hyvä, kävelymatkan päässä on kaikki. Ratikkapysäkki on lähellä jolla pääsee esim. Lintsille kätevästi. Kauppakeskukset, kuten Kamppi on aivan kulman takana, Eduskuntatalo, Oodi taas muutaman sadan metrin päässä. Vastapäätä tietysti Luonnontieteellinen museo, joka on meillä aina pakollinen käyntikohde. Vahva suositus lapsiperheille ja ihan kaikille.”

”Tässä vielä tuorein kokemus ja suositus urbaanin pääkaupunkiloman etsijöille: hurmaava hotelliloma Original Sokos Hotel Triplassa Helsingissä! Erittäin keskeisellä sijainnilla, Pasilan ytimessä ja maamerkki Triplan torneissa sijaitseva hotelli onnellistaa kävijänsä sydämellisellä palvelulla, moderneilla puitteilla ja henkeäsalpaavalla näkymällä yli Helsingin aina Suomenlahdella siintävään horisonttiin.

”Piipahtaessani suloisella staycationilla tässä "naapurissa" sijaitsevassa kohteessa, omat kotikulmat avautuivat aivan uudesta vinkkelistä, onnellisilla unilla ja lempeällä aamulla kaupungin rytmiä lintuperspektiivistä tiiraillen. Lähiloma staycationin muodossa on oiva ja helppo tapa arjen ennenkokemattomiin elämyksiin, uusiin näkökulmiin ja kotimaanmatkailuun kauniissa Suomessa.”

”Lomalla ehdottomasti Helsinkiin ja historiaa sykkivään Radisson Blu Plazaan, jossa päivän saa melkein vietettyä ihmettelemällä hotellin käytävillä esillä olevaan taiteeseen ja historiaan. Aamulla Super Breakfastin jälkeen on hyvä lähteä vatsa täynnä tutustumaan UNESCO:n maailmanperintölistalle kuuluvaan Suomenlinnaan. https://www.suomenlinna.fi/

”Helsingistä nostona laaja museotarjonta (myös paljon ilmaisia), SOK:lta löytyy joukko hyviä hotelleja, ja ruuankaipuun täyttää esimerkiksi Salve, Zetor, Kappeli tai Vltava.”

”Suosittelen ehdottomasti Sokos Hotel Vaakunaa Helsingissä! Me oltiin varattu sieltä parvekkeellinen huone, joka ei valmistunutkaan meidän tuloon mennessä. Saatiin samalla hinnalla tilalle sviitti! Jota ei kyllä koskaan päästy käyttämään, kun lapsi tuli kipeäksi. Mutta siis ihan täydellistä asiakkaan arvostamista. Ja no, Helsingissähän on paljonkin nähtävää. Mulle jo Töölönlahden kiertäminen on kiva kokemus, mutta vois siitä lähteä vaikka kesällä Kallioon terassikierroksellekin, se jos joku kannattaa kokea!”

”Hotelleista Pressa ja Albert. Rakastan kävelyä Eirassa, Punavuoressa ja Töölössä. Talvipuutarha, Oodi, Haagan Alppiruusupuisto, arkkitehtuurikierros esim. Helsingin jugend rakennukset -kirjan kanssa. Museot mm. Kiasma, Ateneum, Amos Rex, Design museo, Sinebrychoff. Kauppahallit. Ruokapaikoista omaan Top 3 pääsee Salve! Lisäksi tykkään Famigliasta ja Casa Largosta. Suosikki kirppis-kahvila Relove. Hyvällä ilmalla suppailua Töölönlahdella tai polkupyörä alle ja meren ääreltä löytyy hyviä pyöräilyreittejä.”

”Ehdottomasti kesällä merelliseen Helsinkiin! Luksusta arkeen: Majoitu upeassa Radisson Blu Plazassa aivan rautatieaseman kupeessa. Hurauta nopeasti autolla tai metrolla Vuosaareen ”Helsingin Rivieralle”, eli Aurinkolahden uimarannalle. Rannalla löytyvät kaikki palvelut ja sieltä löytyy matalampi ranta myös perheen pienimmille. Reissuun voit kätevästi yhdistää myös laivamatkan Vuosaaresta Hakaniemen torille läpi upean saaristoreitin! https://www.suomensaaristokuljetus.fi/itainen-saaristoreitti/

Hämeenlinna

”Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna. Osasta huoneista kaunis järvinäkymä Hämeen Linnan ja Hämeenlinnan keskustan suuntaan. Ja kaikista huoneista pääsee aamu-/päivä- tai iltauinnille menemällä alas respaan ja kävelemällä 20 m laiturille, josta pääsee virkistymään Vanajaveteen.”

Kotka

”Nähtävyydet, missä itse ehdittiin pyöriä ja ihastuttiin (jopa teinit!!): Sapokka, akvaariotalo ja vene-sightseeing läheiselle saarelle. Amarillossa tietysti ruokailu. Hotellin ja ravintolan henkilökunta mahtavaa. Ja perhehuone jotain ihan huippua! 2 kylpyhuonetta ja muutenkin tilaa olla: https://www.sokoshotels.fi/fi/kotka/sokos-hotel-seurahuone

”Hotelli aivan loistavalla paikalla keskustassa. Kaupungissa on jokaiselle jotakin. Ihanat puistot, joita ihastellessa menee koko päivä. Jos porukassa on kalakepin uittajia, niin mm. Langinkoskella pääsee koittamaan onneaan. Unohtamatta merikeskusta.”

”Tykättiin Kotkan Seurahuoneen saunallisesta huoneesta sekä meren ranta kävelyistä sekä Katariinan puistosta aktiviteetteineen.”

”Kesällähän parasta on olla veden äärellä, ja sitähän meillä Kotkassa riittää! Merikaupunki Kotka on mainio kesäkaupunki, keskustan puistokierros onnistuu helposti kävellen tai sitten Seurahuoneella majoittuessa voi vuokrata myös jopon menopelikseen, jolla hurauttaa keskustankin ulkopuolelle nopeasti. Keskustan puistoista Sapokka kerää kehuja vuodesta toiseen, ja Katariinan Meripuisto on noussut parin viime vuoden aikana erityisesti perheiden suosioon.

Koko perhe majoittuu kätevästi päivän päätteeksi Seurahuoneen perhehuoneessa, mistä löytyy kerrossänky lapsille, johon mahtuu tarvittaessa helposti vaikka kolmekin lasta! Aikuisille totta kai samasta huoneesta löytyy parivuode, ja pisteenä iin päälle huoneessa on myös kaksi kylpyhuonetta! Kun on makoisat yöunet alla, voikin viettää seuraavan päivän vaikkapa uiden ja syöden Varissaaressa, mikä on lyhyen merimatkan päässä Kotkan keskustasta sijaitseva pieni saari täynnä historiaa. Lisää mahtavia paikkoja Kotkassa tai sen lähellä ovat mm. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja ja sen luontoalue, Santalahden luontopolku ja Valkmusan kansallispuisto vain muutama paikka nimetäkseni.”

Kouvola

”Pitää myös suositella Kouvolan Vaakunaa. Aivan huippukauniit uudet huoneet. Niin tyylikkäästi sisustettu. Myös yleiset saunat on aivan mielettömän hienot ja kuntosali todellakin toimiva! Pinkissä hotellissa on myös kiva tunnelma ja mukava hensku. Kouvolassa on myös paljon kivoja ulkoilualueita ja Tykkimäki!”

”Original Sokos Hotel Vaakunasta pääsee vaikka pinkillä vuokra-Jopolla Mielakkaan kiikkumaan. Uudelle hauskalle Tunturikeinulle johtaa kaunis asfalttipolkuun maalattu räsymatto. Mainio retkipäivä Kouvolassa. https://mielakka.com/tunturikeinu/

”Meillä Kouvolan Vaakunassa on tilavia vastikään uudistettuja perhehuoneita, joissa koko perhe majoittuu mukavasti huvipuistoreissun yhteydessä. Esimerkiksi Tykkimäki-teemaisissa Exclusive Queen Quattro huoneissa on sekä oma sauna että kylpyamme. Ja mikä hauskinta: kerrossänky, jonka yläpeti on ollut pikkuväen suosiossa! Tykkimäki aukeaa 29.5. https://www.tykkimaki.fi/

”Kansallispuistossa vietetyn patikointipäivän tai teltassa nukutun yön jälkeen on ihanaa antautua nauttimaan hotellipalveluista. Kouvolan Vaakunan upeilla asukassaunoilla on rentouttavat porealtaat eikä Repovesitunnelmista tarvitse luopua huoneessakaan. Yksi meidän uusista huoneteemoista on nimittäin Repovesi ja näissä huoneissa on kaunis maisematapetti Olhavan vuorelta. https://www.repovedenkansallispuisto.fi/fi_FI

”Kouvolan keskustan Urheilupuisto on kiva ulkoilukohde lähellä meidän Vaakuna-hotellia. Siellä on ihan huippu skeittiparkki, frisbeegolfrata, leikkipuisto, ulkokuntosali, puistonpenkkejä eväsretkeläisille, upeita kukkaistutuksia. Kaikki käytössä iha ilmatteeks. Skeittilaudat ja scootit kyytiin ja kohti Kouvolaa! https://www.kouvola.fi/vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat/ulkoliikunta/skeittipaikat/

”Ihan Kouvolan keskustan tuntumassakin on luontopolkuja, joita kulkemalla voi ihailla esimerkiksi Kymijoen maisemia. Ulkoillessa hankittu nälkä talttuu Vaakunan bistro Frans & Rosessa viihtyisällä terassilla ruokaillen. Pitkin kesää meidän terassilla on monipuolista ohjelmaa... Mie ootan ehkä innokkaimmin grilli-iltoja. https://www.kouvola.fi/asuminen-ja-ymparisto/luonto-ja-ymparisto/luontopolut/

”Kouvolan magein leikkipuisto, Hampstapuisto, on ihan kaupungin ytimessä Keskuspuistossa. Puisto on saanut nimensä kouvolalaisten päiväkotilaisten kesken järjestetyn nimikilpailun tuloksena. Voittaneen nimiehdotuksen keksineen päiväkotiryhmän lasten mielestä leikkialueilla hampstataan (eli siis leikitään). Leikkipuiston vieressä on myös irkkupubi Old Tomin terassi, jolla voi nauttia limpparit, kun kiipeily ja pomppiminen alkaa janottaa. https://www.lappset.fi/Tuotteet/Valmiit-kohteet/Kouvolan-keskuspuisto

”Kuusankoskella mielenkiintoisessa vanhassa tehdasmiljöössä sijaitsevassa Taideruukissa riittää tutkittavaa. Taidenäyttelyjen ja käsityöläismyymälöiden lisäksi alueella on mm Cafe Ruukitar ja Tuomon Luomun leipomo, jonka herkullista ruisleipää on myös meillä Kouvolan Vaakunan hotelliaamiaisella. Ja sit vielä mun ykkössuosikki Taideruukin Pato Klubi - ihan superhieno keikkapaikka! Tuu tutustumaan viimeistään sitku taas voi järjestää keikkoja. https://taideruukki.fi/

”Tervetuloa Superpesisreissulle Kouvolaan ja meille Vaakunaan yökylään. Hotellilta on pesiskentälle vain 13 minuutin kävelymatka. https://www.kouvolanpallonlyojat.fi/

”Suomen sympaattisin hotelli Original Sokos Hotelli Vaakuna Kouvola kutsuu sinut viettämään upeaa päivää! Kouvola tarjoaa monenlaisia elämyksiä kuten jylhä Repovesi ja Tykkimäen huvipuisto. Viime kesänä avattu Kimolan kanava kutsuu veneilijöitä kaupunkiin. Uudet, Pentik-, Repovesi- ja Tykkimäki-teemaiset huoneet takaavat maittavat unet. Tulkaahan porukalla viihtymään.”

Lahti

”Eteläisestä Suomesta suosittelen erityisen lämpimästi uutta Seurahuone Lahden Loft Housea etenkin niille, jotka kaipaavat luksuslomaa upeissa puitteissa. Loft Housessa kannattaa kiinnittää kokonaisuuden lisäksi huomiota yksityiskohtiin; niitä on mietitty huolella! Yhtenä pro tipsinä: kannattaa tarkastella hieman lähemmin ainakin lautasia, joilta Loftin puolella ruokiasi nautit.

”Toki mastokaupungista löytyy paljon muutakin nähtävää ja koettavaa: Shoppailua rakastaville löytyy heti Loft Housen alapuolelta Sokos Lahden kattavat valikoimat ja ihana, asiantunteva palvelu. Pienellä säteellä hotellista löytyy joukko tasokkaita ravintoloita ja kesäisiä terasseja. Pienen matkan päässä on vain kesäkaudella avoinna oleva maauimala, jollaista ei muualta löydy - vai kuinka moneen kaupunkiin on rakennettu uima-altaat hyppyrimäkien alapuolelle? Maauimalaan onkin varsin kätevä huristaa Seurahuoneen vuokrapyörillä. Kesäisessä Lahdessa kannattaa suunnata myös lahtelaisten kesäolohuoneeseen eli Vesijärven satamaan, jossa aurinko paistaa (ainakin ihmisten mielissä) läpi koko kesän!”

”Lahden Solo Sokos Hotel Seurahuone: Paras aamupala, mitä oon näissä ikinä syönyt. Hyvällä sijainnilla ihan keskustassa. Vuokraa vaikka pyörä ja kulkeminen on helppoa. Vesijärvelle piknikille hyvällä säällä, Malskille oluelle Ant brew panimolle tai kahville Kahiwa coffee roasterille. Nähtävää ja tekemistä lahdesta kyllä löytyy.”

”Lahdessa aurinkoinen Launeen perhepuisto sekä Marolan kotieläinpiha kävelymatkan päässä keskustassa. Perhepuistossa laajan leikkipuiston lisäksi minigolffia, padelia ja huisi skeittiparkki. Majoitus uudessa ja upeassa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Loft House-siivessä. Jätski vielä kiskalta avot.”

Salo

”Salossa Rikalaan hotelliin, siitä voi tehdä päiväreissuja vaikka Vuohensaareen luontopolulle tai minigolfaamaan, Mathildedahliin luontopoluille ja merenrantaa ihastelemaan, Kuusjoelle Nummijärven kirkkaassa vedessä uimaan... Vaihtoehtoja riittää parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä.”

Turku

”Turku tietysti jokakesäinen kohde! Ensi kuussa päästään tutustumaan puolison kanssa https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-seurahuone

”Solo Sokos Hotel Seurahuone Turussa on elämys itsessään. Sijainti on tietysti myös huippu siinä kauppahallin ja jokirannan kupeessa.”

”Turkusee..ja hotelli Kupittaa..kaikki uutta ja hienoo..lyhyt matka joka paikkaan, kaunis kaupunki.”

”Hurmaavaan kulttuuri- ja kaupunkilomaan löytyy unohtumattomia elämyksiä ja helliviä unia Suomen Pariisista, Turusta - ja sen useista ihanasta hotelleista! Oma suosikkini on Turun hotellihelmi Solo Seurahuone, joka hemmottelee vierailijaa viehkeällä glamourilla ja sydämellisellä tunnelmalla. Eleganttia ja urbaania jokirantatunnelmaa tarjoilee Radisson Blu Marina Palace, sekä shoppailijan unelma on urbaani OSH Wiklund. Wiklundin huipulta avautuvat muuten Suomen Waloisimmat maisemat Walo Rooftop Barista kaupungin kattojen yllä.”

”Mut hei, täällä Aurainrannat ovat täynnä kulttuuria ja ihania ravintoloita sekä hotelleja. Yövy Radisson Blu Marina Palacessa ja nauti Aurajoki-maisemista. Herkuttele Grilli it:ssä, Gunnarissa, Ellissä, Trattoriassa ja kruunaa ilta Wikken Waloossa ihanilla drinksuilla nauttien näkymästä yli Turun. Tätä on Turku parhaimmillaan. Ja tietty museo vierailut, Föri ajelu Turku-Åbo välillä sekä Ruissalon maisemat.”

”Lähde Suomen Pariisiin eli ihanaan Turkuun! Vuonna 1928 rakennettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on täysin uudistettu. Hotelli sijaitsee keskustassa , josta pääsee nauttimaan Aurajoen reunustoilla keski-eurooppalaistyylisestä tunnelmasta. Itse rakastan Turussa iltakävelyä Tuomiokirkolta aina Förille saakka ja siitä yli joen toiselle puolelle. Välillä voi piipahtaa lasillisella tai syömässä jossain ihanassa ravintolassa matkan varrella.”

”Turun Kupittaan Sokos hotellia voin suositella lämpimästi muille, huippu henkilökunta ja ylimmistä kerroksista nätit maisemat! Ja Turun frisbeegolf radat tietty samalla tutuiksi, niitä löytyy paljon myös aloittelijoille.”

”Suomen Turku ja Original Sokos Hotel Wiklund. Meiltä löytyy saman katon alta Turun upein kattobaari Walo Rooftop Bar, ihanista kahvihetkistä voit nauttia Coffee House Wiklundilla, päivällisen ja drinkit tarjotaan Trattoria Wiklundilla, hemmotteluhoitoon voit mennä Hyvä Olo-hoitolaan, shoppailla Sokos Wiklundilla sekä pitää vaikka pikakokouksen Wirta-kokoustiloissa. Wiklundilta löydät myös S-market Wiklund Herkun, josta saat eväät vaikka piknikille! Sijaitsemme vain kävelymatkan päässä Aurajoen rannalta, jossa voit ihailla Turkua parhaimmillaan.”

”Kyllä kerran kesässä vähintään täytyy Turku tsekata. Tästä kaikesta on Suomen Pariisin eli Turun kesä tehty: https://kissmyturku.fi/turun-kesan-bucket-list-2021

”Mä vinkkaan kaikki Turun S-ryhmään kuuluvat hotellit. Radisson hotel Marina Palacessa on tosi hyvät ruuat ja tietty paras jokirantamaisema. Seurahuone on juuri tyylikkäästi rempattu aikansa henkeen ja Gunnarin ruokia on kehuttu paljon. Wiklundilla ei paljon lähemmäs Turun ydintä pääse, ellei kompastu ja putoa kauppatorin työmaakuoppaan, joka taitaa kyllä olla jo ummessa. Kupittaa taas on parhaalla paikalla junalla kulkevalle, ja sieltä pääsee näppärästi mihin vain Turussa haluaa kulkea. Kaikki nämä on joko upouusia tai hiljattain rempattuja hotelleja!

Ja se nähtävyysvinkki: Muumimaailmat ja Turun linnat tuntee kaikki, mutta mä tekisin päiväretken Maskuun! Google Mapsista esiin Härmälän rotko, ota eväät ja hyvät kengät mukaan ja kiipeä huiman rotkon läpi kalliolle, josta voi ihailla Naantalia merinäkymin. Samalla silmäyksellä näkee Naantalin kirkon, presidentin kesäasunnon Kultarannan ja Väskin ulkoilusaaren. Ja jos ottaa kiikaritkin, voi bongata lehmän yksinäisellä karilla...”

”Sokos Hotel Wiklund! Museo Aboa Vetus on kestosuosikkimme Turun linnan lisäksi. Luostarinmäen käsityöläismuseo on myös oikein hyvä. Turusta on kätevä tehdä päiväretki vaikka Naantaliin (opastettu kiertokävely ”vanha Naantali” ja tutustuminen harmaa kivikirkkoon) tai Louhisaaren kartanoon. Turussa on hyviä ravintoloita, kahviloita ja jokilaivoja!”

Vantaa

”Vantaa on Itä-Uudenmaan helmi. Lukuisten muiden aktiviteettien lisäksi Heureka on oikeasti hauska paikka kaiken ikäisille. Heurekahan sijaitsee vantaalaisittain "tois puol jokkee" lyhyen kävelymatkan päässä Original Sokos Hotel Vantaasta.”

”Original Sokos Hotel Vantaan lähellä on paljon tekemistä koko perheelle! Suosittelen tutustumaan Haltialan kotieläintilaan, sieltä löytyy monia kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja. Ne ovat kesästä syksyyn ulkona, jolloin niitä pääsee piha-alueella katsomaan aamusta iltaan. Pelloilla komeilee myös muun muassa auringonkukkia, ruiskaunokkeja, pellavaa, sekä herneitä ja niitä saa maksutta poimia heinä-elokuun aikana. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/mantereella-helsingissa-espoossa-ja-vihdissa/haltiala

”Suositus Break by Sokos Hotel Flamingo: Ihan huippupalvelua synttäripäivänä, saatiinpa jopa parempi huone täältä ja aivan mahtavat asiakaspalvelijat oli respassa.”

”Paras Sokos Hotel -kokemukseni on ollut Flamingossa. Huone oli uusimmassa k18-osassa ylin kerros, josta saattoi rauhassa katsella lentokoneiden liikennettä. Itsessään jumbo ja Flamingon viihdekeskus piti lomailijan kiireisenä… tuli hohtogolfattua, hohtokeilattua, syöty pitkän kaavan mukaan La Famigliassa sekä Amarillossa ja uimaankin ehti sinne ihanaan k18 puolelle.”

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.