Viime viikolla Suomeen laskeutunut Finnairin rahtikone oli täynnä Alltest-merkkisiä antigeenitestejä.

S-ryhmä lennätti Kiinasta Suomeen rahtikoneellisen koronan kotitestejä – myymälöissä huomenna tiistaina

Finnairin rahtikone täynnä kotitestejä laskeutui Suomeen torstaina. Lasti on purettu ja lähtee maanlaajuiseen jakeluun Sipoon logistiikkakeskuksesta. Tiistaina tämä erä antigeenitestejä on myynnissä 1041:ssä S-ryhmän myymälässä ympäri Suomea.

10.1.2022

”Nyt saapuneet antigeenitestit ovat nimeltään Alltest. Näissä testeissä näyte otetaan nenästä. Olemme myyneet korona-aikana jo 1 150 000 kotitestiä ja kysyntä on kiihtynyt koko ajan. Viime viikolla testejä myytiin 366 000 kappaletta”, myyntipäällikkö Juhani Haara S-ryhmän marketkaupasta kertoo.

S-ryhmä laski testien hintaa 1.1.2022 alkaen. Uudet hinnat ovat siitä lähtien olleet 3,89 euroa per testi tai 19,45 euroa per viiden kappaleen pakkaus.

”Kiinasta Suomeen lentorahtina tuodun erän avulla saamme pidettyä testien saatavuuden hyvällä tasolla. Viestimme kuluttajille on, ettei kotitestejä tarvitse varastoida kotiin. Muutama kappale omassa hyllyssä riittää ja S-kaupasta saa lisää. Testejä voi tilata myös ruoan verkkokaupastamme”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho toteaa.

Alltest-kotitestit löytyvät Prisman, S-marketin, Salen, Alepan ja Food Market Herkun hyllyistä tiistaina.

Prismoissa on edelleen saatavilla myös koronan kotitestien aiempaa täydennyserää, jota myydään ainoastaan Prismojen infopisteillä. Syynä tähän järjestelyyn ovat pakkauksista puuttuvat käyttöohjeiden suomen- ja ruotsinkieliset kieliversiot.

Lisätietoa koronan kotitesteistä löydät THL:n sivuilta. S-ryhmän kaupoissa myytävät antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen. Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. Huomioitavaa on, ettei kotitesti korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä.


Kuvat: Wellgio / Juha Aalto

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.