Itsepalvelukassa

S-Etukortti pysyy jatkossakin maksuttomana – suunniteltu maksullisuus koskee vain jo 2012 tarjonnasta poistettua, vanhanmallista korttityyppiä

S-ryhmän asiakkailleen tarjoama S-Etukortti Käteiskortti sekä S-Pankin myöntämät, maksuominaisuuksilla varustetut S-Etukortti Visat ovat jatkossakin kaikille asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouksiin kuuluville kuukausi- ja vuosimaksuttomia. S-Etukortti Debit muuttuu maksulliseksi huhtikuun alusta.

15.12.2020

Julkisuudessa on keskusteltu viikonlopun aikana S-Pankin suunnitelmasta muuttaa vanhanmallinen, jo tarjonnasta poistettu siruton ja Visa-tunnukseton S-Etukortti Debit -kortti maksulliseksi. Uutista on joissain yhteyksissä tulkittu niin, että S-Etukortti Käteiskortti olisi muuttumassa maksullisiksi.

Kaikki nykyisin tarjolla olevat S-Etukortit ovat kuitenkin jatkossakin kuukausi- ja vuosimaksuttomia. Helmikuun lopusta lähtien S-Pankki ei veloita myöskään S-Etukortti Visa -kortin käyttäjiltä tilinhoitopalkkiota, jos käytössä on sähköinen lasku ja luotto maksetaan kokonaan pois.

Hintamuutos koskee vain teknologialtaan vanhentunutta S-Etukortti Debit -korttia, jota ei ole tarjottu uusille asiakkaille vuoden 2012 jälkeen. Toisin kuin Visa-tunnuksellisilla S-Etukorteilla, S-Etukortti Debitillä on voinut maksaa vain S-ryhmän omissa toimipaikoissa. S-Etukortti Debitissä ei ole sirua, eikä siinä ole siten käytössä myöskään esimerkiksi turvallista lähimaksuominaisuutta.

”Huolta Bonuksen kerryttämisen muuttumisesta maksulliseksi ei siis ole. Jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti jatkossakin sopiva, kuukausi- ja vuosimaksuton kortti, jolla pääsee nauttimaan S-ryhmän kattavista keskittämiseduista”, S-ryhmän asiakkuusjohtaja Pekka Litmanen kertoo.

Vuonna 2012 tarjonnasta poistettu siruton ja Visa-tunnukseton S-Etukortti Debit -korttiVuonna 2012 tarjonnasta poistettu siruton ja Visa-tunnukseton S-Etukortti Debit -kortti

S-Etukortti Visaan siirtyminen maksutonta

Vaikka S-Etukortti Debit -korttia ei enää tarjotakaan uusille asiakkaille, voivat nykyiset S-Etukortti Debitin käyttäjät jatkaa S-Etukortti Debitin käyttöä halutessaan kolmen euron kuukausimaksulla. Maksu veloitetaan 1.4.2021 alkaen siltä S-Pankissa olevalta tililtä, johon kortti on liitetty.

”Suosittelemme kuitenkin kaikille S-Etukortti Debit -korttien käyttäjille siirtymistä S-Etukortti Visan käyttöön, jolla pystyy Bonuksen kerryttämisen lisäksi maksamaan kaikkialla, Suomessa, ulkomailla ja verkossa. S-Etukortti Visa on maksuton kaikille S-ryhmän asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville”, kertoo S-Pankin pankkiliiketoiminnan johtaja Aki Gynther.

Kortin vaihtamisen S-Etukortti Debitistä S-Etukortti Visaan voi tehdä Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki-pisteellä esimerkiksi Prismassa tai Sokoksella. Uuden kortin voi tilata myös S-Pankin verkkopankissa ja vanhan siinä tapauksessa lopettaa lähettämällä verkkopankissa viesti S-Pankkiin. Kortin vaihtaminen on ilmaista. Jos asiakas ei tarvitse maksuominaisuutta S-Etukorttiinsa, voi hän valita myös pelkästään Bonuksen kerryttämiseen tarkoitetun S-Etukortti Käteiskortin. S-Etukortti Käteiskortin voi tilata S-ryhmän verkkosivujen S-kanavan kautta tai Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki-pisteellä esimerkiksi Prismassa tai Sokoksella. Myös S-Etukortti Käteiskortti on maksuton.

Neljä erilaista S-Etukorttia eri elämäntilanteisiin

Erilaisiin elämäntilanteisiin on tarjolla neljä erilaista maksutonta S-Etukorttia. Alla on kuvat tällä hetkellä käytössä olevista korttimalleista:

S-Etukortti Käteiskortti on S-Etukortti, jolla voi kerryttää Bonusta ja hyödyntää erilaisia hintaetuja. Kortissa ei ole maksuominaisuuksia.

S-Etukortti Käteiskortti

S-Etukortti Visa Credit/Debit on S-Pankin myöntämä yhdistelmäkortti, joka toimii sekä pankkikorttina että luottokorttina. Käyttämällä kortin Debit- eli pankkipuolta ostokset veloitetaan suoraan S-Pankin S-Tililtä. Hyödyntämällä Credit- eli luotto-ominaisuutta ostoksillesi saa lisää maksuaikaa sekä ostoturvan.

S-Etukortti Visa Credit/Debit

S-Etukortti Visa Debit kortilla voi nostaa käteistä ja maksaa ostoksia niin Suomessa, ulkomailla kuin verkossakin. Ostokset veloitetaan suoraan S-Pankin tililtä. Oivallinen myös nuorelle maksamisen harjoitteluun. S-Etukortti Visa Debitin ikäraja on seitsemän vuotta.

S-Etukortti Visa Debit

S-Etukortti Visa Credit on S-Pankin luottokortti, jolla ostoksille saa lisää maksuaikaa. Laskun erääntyessä voi maksaa valintansa mukaan joko vähimmäislyhennyserän tai kaikki ostokset kerralla. Korkoa maksetaan vain luottosaldolle laskun eräpäivän jälkeen jääneestä osuudesta.

S-Etukortti Visa Credit

Artikkelia on päivitetty 13.1. muutoksen aikataulun ja S-Etukortti Debitin tulevan kuukausiveloituksen osalta.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.