Prisma Gaming tuo pelialan koko Suomeen

Peliala valtaa Prismat – ”Suositumpaa kuin jääkiekko”

Prisman käyttötavarakaupan syksyn suurin lanseeraus tuo upouudet Gaming-osastot myymälöihin. Yhdessä peliammattilaisten kanssa rakennettu pelikoneiden ja -tarvikkeiden valikoima on laajasti kaikkien saatavilla myymälöissä ja Prisma.fi-verkkokaupassa. Suomen tunnetuimpiin peliorganisaatioihin kuuluvan HAVU Gamingin ja Prisman yhteinen tavoite on kannustaa nuoria ympäri Suomen pelaamaan reilusti ja tyylillä.

10.9.2019

Elektronisen urheilun suosio on kovassa nosteessa ja yhä useampi nuori harrastaa pelaamista. Suosion kasvu on näkynyt pelituotteiden kasvavana myyntinä jo pidempään. Sponsor Insightin alkuvuodesta julkaiseman tutkimuksen mukaan kilpapelaaminen nousi 18–29-vuotiaiden miesten ikäluokassa kiinnostavimmaksi lajiksi ohi suomalaisten suosikkilajin jääkiekon.

Syksyn aikana suosion kasvu näkyy asiakkaille Prismoissa ympäri Suomen, kun myymälöihin rakennetaan uudet mustaa ja pinkkiä puhuvat Gaming -pelialueet. Taustalla on tehty töitä peliammattilaisten kanssa.

– Peliala saa nyt lopullisen läpimurtonsa, koska Prisma Gamingin myötä tuomme eurheilun ympäri Suomen. Tarjoamme kaikille mahdollisuuden peliharrastamiseen, kodin ja viihteen valikoimajohtaja Ville Vahla S-ryhmän vähittäiskaupasta sanoo.

Peliharrastaminen on uuden sukupolven joukkuelaji

Eurheilu on uuden sukupolven joukkuelaji, jossa viehättää kilpailullisuus ja sen tuoma mahdollisuus kokea onnistumisen ja itsensä ylittämisen tunteita.

Kilpapelaaminen kokoaa virtuaalisesti yhteen erilaisia ihmisiä ympäri maailmaa. HAVU Gaming -joukkueen toimitusjohtaja Lasse Salminen korostaakin lajin yhteisöllistä puolta: kansainvälisissä peleissä kehittyvät usein esimerkiksi kielitaito ja sosiaaliset taidot.

– Vanhemmilla voi usein olla harhakuva, että tietokonepelejä pelaava lapsi syrjäytyy tai on erillään muista, mutta tilanne on usein päinvastoin. Jollekin lapselle on luontevaa liittyä osaksi jalkapallojoukkuetta, mutta toisille voi olla luontevampaa olla osa ryhmää kuulokkeiden ja mikrofonien välityksellä, Salminen kuvaa.

Prisma ja HAVU Gaming viestittävät yhteistyön myötä myös reilua, toiset huomioon ottavaa pelityyliä.

– #pelaatyylillä tarkoittaa reilua peliä ja kannustaa pelaajia sekä koko peliyhteisöä käyttäytymään avoimesti ja reilusti vastustajia ja muita pelaajia kohtaan, Salminen kertoo.

– Pelaaminen on oiva, virikkeellinen ja rentouttava harrastus siinä missä mikä tahansa muukin laji. Ja kuten muissakin lajeissa, harrastamisen on hyvä olla tasapainossa muun elämän kanssa, Ville Vahla korostaa.

HAVU Gaming on yksi Suomen menestyneimmistä kilpapeliorganisaatioista. Seuralla on ammattipelaajia useissa suosituimmissa eurheilupeleissä. Tunnetuin HAVU on useita Suomenmestaruuksia voittaneesta Counter-Strike-joukkueestaan. Seuraava merkittävä kilpapelaaminen tapahtuma Arctic Invitational järjestetään huomenna lauantaina 14.9. Hartwall Arenalla ja pelinä toimii CS:GO. Arcticiin on kutsuttu kolme kansainvälistä huippujoukkuetta ja yksi suomalainen haastaja pelaa näitä vastaan. Turnauksen palkintopotissa on yhteensä 100 000 €.

Lisätietoja medialle:

Ville Vahla, valikoimajohtaja, S-ryhmän vähittäiskauppa, p. 010 768 0625, ville.vahla@sok.fi Lasse Salminen, toimitusjohtaja, HAVU Gaming, p. 040 5490312, sp. lasse@havu.gg

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.