Lähiruoka S-market

Kestävämpää muotia ja ilmastoviisaampaa ruoantuotantoa – S-ryhmä SuomiAreenan kumppanina kesällä 2023

Mistä tunnistaa vastuullisen marketmuodin vuonna 2023? Entä mikä merkitys lähiruoalla ja ilmastoviisaammilla viljelytekniikoilla on tämän päivän ruoantuotannossa? S-ryhmä on SuomiAreenan kumppani kesällä 2023 ja tarjoaa kiinnostavia puheenaiheita, kohtaamispaikkoja ja inspiraatiota tapahtumakävijöille.

12.6.2023

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan heti juhannuksen jälkeen 27.–30.6.2023. Neljän päivän aikana nostetaan esiin erilaisia tekoja ja ratkaisuja, joilla suomalaista yhteiskuntaa viedään kohti parempaa tulevaisuutta. S-ryhmä on tänä vuonna SuomiAreenan yhteistyökumppani ja nostaa keskusteluun tässä ajassa tärkeitä puheenaiheita, joissa S-ryhmällä on merkittävä rooli. Tarjoamme myös puitteet laajemmin yhteiskunnalliselle keskustelulle, kun Satakunnan Osuuskauppa rakentaa festivaalille uuden keskustelulavan Sokos Hotel Vaakunan viereen Gallen-Kallelan kadulle. Uusi lava on yksi virallisista tapahtumalavoista ja sijaitsee keskeisellä paikalla torin lähettyvillä.

Muoti kuuluu kaikille ja lähiruoka lautasille

Tiistai-iltana 27. kesäkuuta klo 19 Suomen suosituin vaatekauppa Prisma tuo SuomiAreenan kävijöille inspiraatiota kesän ja syksyn pukeutumiseen muotinäytöksen muodossa Antinkadun lavalla. Näytöksen aikana pureudutaan myös marketmuodin vastuullisuuteen. Lavalla nähdään Prisman omien merkkien sekä oman maahantuonnin vaatteita niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaikilla kiinnostuneilla on ollut mahdollisuus hakea muotinäytökseen malliksi avoimen castingin kautta.

Samana iltana keskustelu muodista ja sen vastuullisuudesta jatkuu Vaakuna-lavalla klo 20. Mukana keskustelussa on muun muassa Suomen tunnetuin muotikommentaattori Sami Sykkö.

Torstaina Satakunnan Osuuskauppa kumppaneineen kokoaa ruokaketjun toimijoita yhteen Eetunaukiolle Lähiruokatorille. Keskelle kaupunkia saadaan aitoa maalaistunnelmaa traktoreineen ja heinäpaaleineen – täällä pääsee laittamaan myös kädet kunnolla multaan. Ohikulkijat pääsevät tutustumaan paikallisiin lähiruokatoimijoihin ja maistelemaan heidän tuotteitaan. Lisäksi kävijöillä on mahdollisuus keskustella SOK:n, Satakunnan osuuskaupan ja ProAgrian maatalouden asiantuntijoiden kanssa ruokaketjun toiminnasta ja kotimaisesta, kestävästi tuotetusta ruoasta.

Kotimaisen ruoan menestyksen edistäminen on S-ryhmän ja ProAgrian yhteinen tavoite, jota viedään eteenpäin myös eri puolilla Suomea yhdessä toteutettavilla maatalousyrittäjille järjestettävillä Tulevaisuusvalmennuksilla.

Puhetta ikääntyvien työurista sekä vastuullisuudesta sidosryhmien tilaisuuksissa

S-ryhmän asiantuntijoita nähdään SuomiAreenassa myös sidosryhmien paneelikeskusteluissa.

Vastuullisesta toiminnasta on keskustelemassa SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa keskiviikkona Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Pikamuoti pois muodista -keskustelussa sekä torstaina Sus+Com Agencyn Mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa? -paneelissa.

Torstaina SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori pohtii ikääntyvien työuria Nextmile Oy:n Konkarit töihin ja työelämä tukemaan pitkiä työuria! -paneelissa.

Torstaina S-Pankki-rahastoja luotsaava sijoitusjohtaja Mika Leskinen osallistuu Energiateollisuus ry:n vetytaloutta käsittelevään Vedyn pitävä tulevaisuus – mahdollistaako vetyteknologia kestävän ja vastuullisen yhteiskunnan? -paneeliin.

SuomiAreenan ohjelmistosta:

Ohjelma - Muoti kuuluu kaikille -muotinäytös | SuomiAreena

Ohjelma - Satakunnan Osuuskaupan lähiruokatori | SuomiAreena

Ohjelma - Konkarit töihin ja työelämä tukemaan pitkiä työuria! | SuomiAreena

Ohjelma - Pikamuoti pois muodista | SuomiAreena

Ohjelma - Mitä sosiaalinen vastuullisuus tarkoittaa? | SuomiAreena

Ohjelma - Vetyareena 2023, Uuden energian aika | SuomiAreena


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.