- Ruokatrendeissä korostuvat etniset ruoat ja niiden kiinnostavuus kasvaa koko
ajan. Vuoden 2020 kiinnostavin ruokamaa on Japani. Japani on maailman huomion keskipisteessä, kun Tokiossa järjestetään kesäolympialaiset, kertoo valikoimajohtaja Antti Oksa S-ryhmän vähittäiskaupasta.
- Tunnemme ranskalaiset bistrot, kreikkalaiset tavernat ja espanjalaiset
tapasbaarit. Japanilaiset izakayat odottavat vielä esittelyä jo sushista
hullaantuneille suomalaisille. Maailmalla suosituksi noussut izakaya on rentoa
ja konstailematonta ruokaa sekä ajanviettoa ystävien kesken herkullisten
jaettavien ruoka-annosten äärellä, kertoo food market manager Milli Teivaala Helsingin keskustan Food Market Herkusta.
- Sushia ja japanilaista jaettavaa ruokaa halutaan valmistaa yhä enemmän myös
kotona yhdessä illanvietoissa ystävien tai perheen kesken. Food Market Herkkuun
marraskuussa avattu Sushi Daily on osoittautunut jymymenestykseksi. Tarkastelemme
juuri, mihin Herkkuun tuomme suositun Sushi Dailyn seuraavaksi, Oksa jatkaa.
Tonnikalahuutokauppa kuin Tokiossa
Helsingin keskustan ja Tapiolan Food Market Herkku -myymälöissä järjestetään
tonnikalahuutokauppa Tokion kuuluisien kalahuutokauppojen tyyliin. Kalatiskillä
huutokaupataan kymmeniä kiloja painava tonnikala pala palalta.
- Tokion kalatorilla tonnikalahuutokauppa on suosittu nähtävyys, ja siellä
asioivat niin huippukokit kuin päivittäistavarakaupatkin. Halusimme tuoda tämän
ainutlaatuisen japanilaisen kalatorin tunnelman asiakkaillemme, kertoo food
market manager Milli Teivaala.
Huutokaupassa myytävä keltaevätonnikala on pyydetty Intian valtamerestä kestävästi
vapakalastusvälinein.
Food Market Herkun izakaya-teeman inspiraatiosta vastaa japanilainen keittiömestari Kenji Miyagi. Aidon izakaya-ravintolan tiiviin tunnelman ja keittiömestari Miyagin loihtimia makuelämyksiä voi kokea izakaya-konttiravintolassa, joka vierailee Keskuskadulla Helsingin keskustassa keskiviikosta 22.1. sunnuntaihin 26.1. Herkun bistroissa tarjotaan tammikuun ajan ramen-keittoa ja Helsingin keskustan Food Market Herkun Bistrossa on tarjolla viikoittain vaihtuva izakaya-annos.
Food Market Herkku -myymälät tarjoavat kotikokeille inspiroivia reseptejä ja runsaan valikoiman japanilaisen ruokakulttuurin raaka-aineita kuten tonkatsua, wagyuhärkää, ramenlientä, aitoa japanilaista sushiriisiä sekä herkutteluun trendikkäitä mochi-jäätelöpalloja.
Yhdistelmä ruokakauppaa, ravintolaa, kauppahallia ja elämyksiä
Kansainvälistä suitsutustakin saanut Food Market Herkku on elämyksellinen yhdistelmä
kauppahallia, herkkukauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, jossa ruoan rakastajat
viihtyvät ja inspiroituvat.
- Herkku esittelee kiinnostavimmat ruokailmiöt ja vie asiakkaansa herkullisuuden löytöretkille. Haluamme houkutella uusia ruokaentusiasteja löytämään meidät. Tuomme maailman kiehtovimmat ruokakulttuurit, trendit ja raaka-aineet asiakkaidemme lautasille. Herkusta
saadut kokemukset ohjaavat myös muiden ruokakauppojen kehitystyötä, kertoo
Milli Teivaala.
Izakaya-teeman takana japanilainen keittiömestari Kenji Miyagi
Syntynyt Okinawalla Japanin eteläisillä saarilla vuonna 1955
Perustanut Suomeen kaksi japanilaista Zen Sushi -ravintolaa, jossa tarjoiltiin sushia ja izakaya-annoksia
Rakkaus ruokaan ja kokkaamiseen kulkee perheessä. Herra Miyagin veli on pitänyt Tokiossa 25 vuotta omaa Ryukyu nimistä izakaya-ravintolaa.
Izakaya-teema näkyy kaikissa Food Market Herkuissa pääkaupunkiseudulla, Turussa
ja Tampereella koko tammikuun ajan. Tonnikalahuutokauppa järjestetään Tapiolan myymälässä perjantaina 10.1. klo 16 ja Helsingin keskustan myymälässä lauantaina 11.1. klo 12. Japanilaisen keittiömestari Kenji Miyagin izakaya-konttiravintola on auki 22.-24.1. klo 11-19, 25.1. klo 11-18 ja 26.1. klo 11-17.
Food Market Herkku on elämyksellinen yhdistelmä kauppahallia, herkkukauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, jossa ruoan rakastajat viihtyvät ja inspiroituvat. Food Market Herkku on saanut myös
kansainvälistä suitsutusta. Brittiläinen kaupan alan tutkimuslaitos IGD listasi 16 ruokakauppaa maailmalta, joihin olisi hyvä käydä tutustumassa vuonna 2019. Food Market Herkku nousi listalle ainoana pohjoismaalaisena ruokakauppana.
Kansainvälinen kaupan markkinoinnin asiantuntijatoimisto TCC Global valitsi juuri Food Market Herkun viikon myymäläksi ja kuvasi Herkkua upeasti suunnitelluksi, laadukasta ruokaa ja hyvää palvelua rakastavien ihmisten ruokakaupaksi, jossa on ilo käydä ostoksilla.
Lisätietoja:
Antti Oksa, valikoimajohtaja, S-ryhmän vähittäiskauppa, antti.oksa(at)sok.fi, puh. 010 768 0699
Milli Teivaala, food market manager, Food Market Herkku, milli.teivaala(at)sok.fi, puh. 010 76 67201