Rosso-brändin valmisruokaa kaupan hyllylle

Grocerant-ilmiö kasvaa inflaatiosta huolimatta – Suomalainen menestysresepti -voittaja sinkosi valmisruokatilaston kärkeen

Koronavuosien kirittämä, ravintolatasoista ruokaa ruokakauppaan siivittävä grocerant-ilmiö kasvaa edelleen vauhdilla, vaikka samaan aikaan kuluttajat valitsevat inflaation vuoksi yhä useammin edullisempia tuotteita. Ilmiö siivittää ruokakauppaan tuttuja ravintolabrändejä ja myös laadukkaita valmisruokia.

7.3.2023

Vaikka hinta on tällä hetkellä merkittävin ruoan ostamiseen vaikuttava asia, ovat muita tämän hetken merkittävimpiä trendejä helppous ja hyvinvointi. Helppous näkyy paitsi valmisruokien, myös erilaisten aterianosien kuten kastikkeiden, pakasteiden ja take away -tuotteiden suosiossa.

Laadukkaan valmisruoan kysyntä kasvaa ja valikoimiin tulee koko ajan uusia tuotteita, jotka hätyyttelevät suosituimpien tuotteiden paikkoja kuluttajien ostoskoreissa. Esimerkiksi Suomalainen menestysresepti -kilpailun helmikuun alussa voittaneen Mattila Brosin kaikki kolme Smokehouse-valmisateriaa sinkosivat ensimmäisen myyntiviikon aikana TOP 5 myydyimpien valmisruokatuotteiden listalle.

– Ensimmäisen myyntikuukauden aikana Smokehouse-tuotteita on myyty yli 300 000 kappaletta. Uutuustuotteella nouseminen myydympien tuotteiden joukkoon on hyvin poikkeuksellista, myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta painottaa.

Laadukas valmisruoka korvaa ravintolakokemusta

Laadukkaiden valmisruokien suosio lähti kiitoon pandemian myötä – niillä korvattiin työpaikkaruokailuja ja ravintolakäyntejä.

– Valikoimiin tuli kovaa vauhtia uusia laadukkaita valmisruokatuotteita, mikä edelleen kiihdytti suosion kasvua. Tarjonta onkin monipuolistunut merkittävästi erityisesti erityisruokavalioihin ja eri maanosien makumaailmoihin. Ihmisten asenteet valmisruokaa kohtaan ovat muuttuneet ja koronan jälkeen laadukas valmisruoka on jäänyt yhä useamman arkeen, Kovalainen kertoo.

Korkealaatuiset valmisruoat erottuvat perinteisemmistä vierustovereista muun muassa laadukkailla raaka-aineilla, tuoreustasolla sekä erilaisilla makuprofiileilla.

– Inflaation myötä laadukkaista valmisruoista on selvästi tullut suosittu vaihtoehto ravintoloiden annoksille, Kovalainen kuvaa.

Rosson pasta on uusi musta?

Grocerant-ilmiö hälventää kaupan ja ravintolan rajaa. Kauppojen sisälle on tullut ravintoloita ja kaupasta voi ostaa myös kotiin kaupassa tehtyä, ravintolatasoista ruokaa. Ravintoloista tutut brändit näkyvät nyt erityisesti kuluttajia kiinnostavissa valmiissa pasta-annoksissa.

– Pasta-annosten myyntimäärät ovat kasvaneet reilut 30 prosenttia viimeisen neljän vuoden aikana. Myydyimpiä pasta-annoksia ovat perinteiset tuotteet kuten spaghetti bolognese, lasagne ja carbonara-tyyliset pekonipasta-annokset. Muutaman viime vuoden aikana markkinoille on tullut myös kanasta valmistettuja pastoja. Myös erilaisten kalapastojen kysyntä on ollut tasaisessa kasvussa, Mikko Kovalainen kertoo.

Kysynnän kasvua vastaamaan valikoimiin on tullut muun muassa uudet Rosso-ravintoloiden makumaailmasta kehitetyt pasta-ateriat ja sekä risotto. Tuotteet ovat jatkumoa keväällä 2022 lanseeratuille Rosso-tuorepizzoille.

– Ravintoloista tuttujen brändien uutuustuotteet kiinnostavat kuluttajia. Esimerkiksi Rosson keittiömestareiden suunnittelemilla pastoilla ja risotolla saa loihdittua ravintolatunnelmaa kotiin, Kovalainen vinkkaa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.