Koronaviruksen vaikutukset S-ryhmän toimipaikkoihin – katso päivittyvä lista - S-ryhmä
Itsepalvelukassa Prismassa

Koronaviruksen vaikutukset S-ryhmän toimipaikkoihin – katso päivittyvä lista

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja erityistoimenpiteet näkyvät myös S-ryhmän eri liiketoimien toimipaikoissa.

20.3.2020

Päivittäistavarakauppa ja ruoan verkkokauppa käyvät vilkkaana, mutta hotelleissa, ravintoloissa ja ABC-liikennemyymälöissä asiakasmäärät ovat tippuneet. Sopeuttamistoimina koronaepidemian aiheuttamaan tilanteeseen osassa S-ryhmän toimipaikoista on tehty supistuksia mm. niiden aukioloihin ja palvelutarjontaan.

Kokoamme tähän artikkeliin tuoreimmat muutokset eri osuuskauppojen alueilla. Päivitetty viimeksi: 3.4.2020 klo 14.20.

Valtakunnalliset muutokset

S-Pankki ja S-Asiakaspalvelu

  • S-Pankin puhelinasiakaspalvelu on rajoitettu arkisin välille klo 9–18. Puhelimessa palvellaan ennen kaikkea verkkopankkiin, S-mobiiliin ja korttien käyttöön liittyvissä kysymyksissä. 

  • S-Asiakaspalvelussa hoidettavan S-ryhmän asiakasomistajapalvelun palvelunumerot 010 76 5858 ja 010 76 5859 on suljettu toistaiseksi.

  • Lisätietoja poikkeusjärjestelyistä ja mahdollisuus asiakasomistaja-asioiden hoitamiseen omatoimisesti verkossa löytyvät osoitteesta www.s-kanava.fi. S-Pankin pankkiasioita voit hoitaa myös S-mobiilissa ja S-Pankin verkkopankissa. www.s-pankki.fi

Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa

  • Sokos-tavarataloissa ja kauneuden ja hyvinvoinnin Emotion-erikoisliikkeissä kosmetiikkatesterit saa vain pyytämällä erikseen henkilökunnalta. Tällä hetkellä myymälöiden henkilökunta ei myöskään tee asiakkaille pikameikkejä, kestovärjäyksiä tai pikahoitoja eikä kokeile kosmetiikkatuotteita suoraan iholle.

  • Sokoksen ja Emotionin asiakkaita ei toistaiseksi avusteta sovituskopeissa pukeutumisessa, eikä pukeutumisneuvonnan palvelu ole käytössä.

Ravintolat

  • S-ryhmän kaikkien ravintoloiden asiakastilat on suljettu. Osa ravintoloista kuitenkin toimii take away -periaatteella eli ruokaa voi hakea mukaan. Joidenkin S-ryhmään kuuluvien ravintoloiden ruokia on myös mahdollista tilata esimerkiksi kotiin tai työpaikalle toimitettuna.

Liikennemyymälät

  • Kaikkien ABC-ravintoloiden sisällä tapahtuva ruokailu on loppunut. Useilla ABC-liikenneasemilla ruoat voi tilata suoraan parkkipaikalle omaan autoon. Tiskiltä tilaaminen onnistuu myös, kunhan itse ruokailu tapahtuu muualla. Noutoruoan lisäksi useista ABC-asemien marketeista voi hakea ruokaa kotiin nautittavaksi.

  • Polttoainejakelu toimii täysin normaalisti koko verkostossa, myös ABC CarWash -autopesu palvelee tavalliseen tapaan lähes 80 pesupaikassa ympäri Suomea.

  • Ammattiliikenteen taukotilat pyritään pitämään auki aina mahdollisuuksien mukaan.


Alueelliset muutokset

Ajantasaiset tiedot S-ryhmän toimipaikkojen tällä hetkellä voimassaolevista aukioloajoista löytyvät niiden omilta verkkosivuilta.

Useat S-ryhmän toimipaikat suosittavat asiakkaittaan pyhittämään päivän ensimmäisen aukiolotunnin riskiryhmiin kuuluville asiakkaille. Aamuisin ilma on puhtaampi, myymälässä rauhallisempaa ja hyllyjä on täydennetty. Lähtökohtaisesti riskiryhmille on kuitenkin turvallisempaa käyttää joko ruoan verkkokauppaa tai pyytää tuttaviaan asioimaan kaupassa heidän puolestaan.

Toimijakohtaiset koosteet koronaviruksen vaikutuksista eri puolilla S-ryhmää


Kuvat: Nico Bäckström

Luitko jo nämä?

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.