PT-keräilijä

Käyttötavaroiden verkkokauppa loikkasi uudelle tasolle – Prisma.fi:ssä jopa yli 8-kertaista myyntiä

Korona-aika on räjäyttänyt ruoan verkkokaupan ohella käyttötavaroiden nettikaupan kysynnän. Prisma.fi:ssä kevään toistaiseksi kovin myyntipiikki saatiin viikonloppuna 17.–19.4., jolloin myynti yli 8-kertaistui. Koteihin tilataan etenkin polkupyöriä, pelikonsoleita, kirjoja, kuntoiluvälineitä ja Muumi-mukeja. Tilausten keräilijöillä on kirjaimellisesti kädet täynnä töitä.

23.4.2020

Käyttötavaroiden verkkokauppa kirii Prisma.fi:ssä nyt jättiloikin eteenpäin. Maaliskuun 12. päivän jälkeen myynti on keskimäärin nelinkertaistunut. Viime viikonloppuna myynti ylsi yli 8-kertaiseksi koko valikoiman ilmaisten toimitusten myötä.

– Tilauksia tehdään ihan laidasta laitaan. Korona-aika näkyy erityisesti kotoiluun ja kuntoiluun liittyvien tuotteiden myynnissä. Pelikonsoleiden ja -tarvikkeiden ohella on myyty paljon perinteisiä lautapelejä, kirjoja, kodinkoneita ja etätyövälineitä. Polkupyörät ovat olleet kevään hittituote, samoin kuin erilaiset kotikuntoiluvälineet ja sporttikellot. Pukeutumisen puolella uusi Antti Tapani -mallisto on ollut supersuosittu, valikoimajohtajat Päivi Hole ja Ville Vahla SOK Vähittäiskaupasta listaavat.

Ensikertalaiset verkko-ostoksilla

Prisma.fi:ssä on kuukausittain yli 2,2 miljoonaa kävijää, joista moni on nyt kokeillut ensimmäistä kertaa verkko-ostamista.

– Olemme tulleet vastaan tuotteiden toimituskuluissa erilaisilla kampanjoilla, mikä on osaltaan madaltanut kynnystä verkko-ostoksille, kt-verkkokaupan myyntipäällikkö Mika Niemelä SOK Vähittäiskaupasta toteaa. Hän uskoo, että kevään aikana tehty digiloikka pitää verkkokaupan myynnin uudella tasolla korona-arjen jälkeenkin.

– Loppupeleissä kysymys on siitä, pystymmekö lunastamaan asiakkaiden odotukset ja tulevatko he meille uudestaankin. Vaikka tietyillä tuotealueilla, kuten pukeutumissa, on ollut suuren kysynnän vuoksi toimitushaasteita, olemme pärjänneet tiukassa tilanteessa yllättävänkin hyvin.

Töissä tuplasti keräilijöitä

Helsingissä Prisma Kaaressa sekä päivittäis- että käyttötavaroiden verkkokaupan keräilyä koordinoiva kauppakassivastaava Riikka Vuorinen näkee työssään suoraan korona-ajan vaikutukset.

– Verkkokaupan kysyntä on suorastaan räjähtänyt sekä pt- että kt-puolella. Meillä on nyt aiempaan nähden tuplasti tekijöitä, eli töissä on 50–60 keräilijää. Töitä tehdään kolmessa vuorossa, myös öisin. Silti kovaan kysyntään vastaamisessa on haasteita, Vuorinen kuvailee.

– Koulutamme koko ajan uusia tekijöitä joukkoihimme sujuvan palvelun varmistamiseksi. Teemme ihan kaikkemme, jotta asiakas saisi tilauksensa sovitussa ajassa.

Sunnuntaisin nettishoppaillaan

Ruoan verkkokaupassa on sunnuntaisin arkeen verrattuna melko rauhallista, kun taas käyttötavaroissa sunnuntai on noussut viikon vilkkaimmaksi tilauspäiväksi.

– Esimerkiksi sunnuntaina 19.4. tiimimme hoiti yli 400 Prisma.fi:n tilausta. Työvälineinä käytetään iPadillä näkyvää keräilyjärjestelmää, keräilykärryjä, skanneria ja numerokoodattuja laatikoita. Niin ruoan kuin käyttötavarankin keräilyssä voidaan järjestelmän ansiosta koota useita eri tilauksia samalla keräyskierroksella, mikä tehostaa tekemistä, Vuorinen esittelee.

Kun tuotteet on kerätty, hoidetaan toimitukseen liittyvät paperityöt, ja tilaukset pakataan lähtövalmiiksi.

– Osa meillä kerätyistä toimituksista menee asiakkaille Postin kautta, osa kotiinkuljetuksella suoraan kotiovelle ja osa haetaan Noutopisteestämme.

Tutustu: prisma.fi


Kuvat: Tuukka Mielonen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.