Kuvateksti

Varma låter bygga ut hotell Flamingo för Sokotel

Varma låter bygga ut ett hotell i anslutning till nöjeskomplexet Flamingo i Aviapolis i Vanda, och hyr ut hotellet till Oy Sokotel Ab med ett långvarigt avtal. Tillbyggnaden kommer att inrymma cirka 230 hotellrum.

11.10.2016

– Nöjeskomplexet Flamingo och Break Sokos Hotel Flamingo har visat sig vara bra investeringar för oss. Flygstationens volymer ökar framför allt i fråga om asiatiska resenärer. Tillbyggnaden av hotellet svarar mot utvecklingsbehovet i området och förstärker ytterligare Flamingos ställning som ett modernt nöjeskomplex. Vi tror på Flamingo, säger Varmas fastighetsutvecklingsdirektör Aarne Markkula.

Byggnadsarbetet inleds våren 2017, och byggprojektet, som går under namnet Flamingo Wing, blir klart i slutet av 2018. Byggnaden är formad som en vinge. Den har samma färg som röd chilipeppar och en våningsyta på totalt ca 9 700 m2.

Aviapolisområdet växer snabbt och får nu mer efterlängtad inkvarteringskapacitet

Genom tillbyggnaden ökar antalet hotellrum i anslutning till Flamingo med över 230 rum.

Tillbyggnaden, som har planerats av Haroma & Partners Arkitekter Ab, står i förbindelse med Flamingo genom en passage. Därigenom blir Break Sokos Hotel Flamingo med sina cirka 540 rum det största hotellet i Finland.

– För att ha framgång i den nuvarande konkurrensen måste ett hotell kunna erbjuda också annat än ett bra rum. Filosofin för våra Break-hotell är att hjälpa människorna att koppla av från vardagens slit genom att erbjuda mångsidiga aktiviteter och tjänster som ger livsglädje, oavsett om det är fråga om en arbets-, konferens- eller fritidsresa. Tack vare tillbyggnaden kan Flamingo framöver allt bättre svara mot denna ständigt ökande efterfrågan, berättar kedjedirektör Harri Ojanperä vid S-gruppens resebransch- och bespisningsverksamheten..

För Sokotel, som driver hotellet, är utbyggnaden av Flamingo en naturlig del av företagets tillväxtstrategi.

– Break Sokos Hotel Flamingo uppskattas av våra kunder och utgör tillsammans med Original Sokos Hotel Vanda en viktig grund för Sokotels hotellaffärsverksamhet i huvudstadsregionen. Vi är glada över att vi kan delta i utvecklingen av Aviapolisområdet, vi tror starkt på dess framtidsutsikter, berättar Sokotels verkställande direktör Tapio Satta.

I samband med att hotellet byggs ut bygger man också i viss grad ut den nuvarande fastigheten: bl.a. hotellets frukostrestaurang och kök förstoras och lokalerna får fler hissar. I de utvidgade restaurang- och konferenslokalerna kan man i framtiden arrangera större kundevenemang än tidigare.

Flamingo står i förbindelse med köpcentret Jumbo via en affärspassage, och tillsammans utgör de det största nöjes- och fritidskomplexet i Finland. Aviapolisområdet ligger i närheten av den internationella flygplatsen Helsingfors-Vanda.

Mer information:

Fastighetsutvecklingsdirektör Aarne Markkula, Varma, tfn 040 522 6927, aarne.markkula@varma.fi

Kommunikationschef Leena Rantasalo, Varma, tfn 050 300 7980, leena.rantasalo@varma.fi

Kedjedirektör Harri Ojanperä, SOK, tfn 010 76 82801, harri.ojanpera@sok.fi

Verkställande direktör Tapio Satta, Sokotel, tfn 0500 438 544, tapio.satta@sok.fi

Länkar:

Varma.fi > Affärslokaler: https://www.varma.fi/muut/kiinteistot/toimitilat/

Sokos Hotels: https://www.sokoshotels.fi/sv


Bilder: S-Ryhmä

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.