Yhteishyvä siirtyy myymäläjakeluun

Tidningarna Yhteishyvä och Samarbete kan framöver hämtas i S-gruppens butiker

Tidningarna Yhteishyvä och Samarbete distribueras i butikerna från och med maj. Framöver kan alla ägarkunder i S-gruppen hämta tidningen gratis i butikerna inom S-gruppen och i matbutiken på nätet över hela landet. Vi kan utlova mer satsningar på digitalt innehåll samt ett förnyat läspaket i form av en tryckt tidning som kan hämtas i butikerna.

14.3.2023

Från och med maj är Yhteishyvä och Samarbete tillgängliga för alla ägarkunder och kan hämtas i samband med shoppingturen på Prisma, S-market, Sale, Food Market Herkku och Sokos samt i matbutiken på nätet (S-kaupat). Det nyligen utkomna marsnumret av Yhteishyvä och Samarbete är den sista tidningen som delas per post på hemadressen. 

 ”I närmare 120 år har Yhteishyvä och Samarbete inspirerat miljontals finländare och gett dem tips till både vardag och fest och ytterst populära recept. När finländarnas vardag och medieanvändning blir allt mer digitaliserade hänger vi med i utvecklingen. Vi stärker och utvecklar affärsgruppens digitala innehåll”, säger Päivi Anttikoski, mediedirektör inom S-gruppen.  

Försök med butiksdistribution fick gott mottagande bland kunderna  

Butiksdistribution testades hösten 2022. Drygt två tredjedelar av de ägarkunder som deltog i försöket tyckte att det var positivt att tidningen distribueras i S-gruppens butiker. Positivt var särskilt att det är mer miljövänligt och att kunderna själva kan välja om de vill ha ett exemplar. Dessutom gavs positiv feedback för att tidningen blir tillgänglig för nya läsare och allt fler människor. 

Övergången till butiksdistribution av tidningen är en del av ett mer omfattande utvecklingsarbete som rör S-gruppens egna medier och kanaler. Även inom S-gruppen har ägarkundernas medieanvändning kartlagts: eftersom finländarnas vardag och mediekonsumtion digitaliseras satsar affärsgruppen på att utveckla de digitala kanalerna. Även kostnads- och miljöfaktorer har bidragit till att distributionen ändras. I fortsättningen kan man använda det egna riksomfattande distributionsnätverket vid leverans till butikerna runt om i Finland.  

Framöver fås tidningarna Yhteishyvä och Samarbete gratis i S-gruppens butiker 

  • Tidningarna Yhteishyvä och Samarbete distribueras i butikerna från och med maj 2023. 

  • Yhteishyvä och Samarbete är tillgängliga gratis med S-Förmånskortet för alla ägarkunder.Utan grönt S-Förmånskort kostar tidningen fyra euro. 

  • Tidningen distribueras på S-market, Prisma, Sale, Food Market Herkku och Sokos samt i matbutiken på nätet (S-kaupat) över hela landet. 

  • Tidningarna Yhteishyvä och Samarbete utkommer framöver fyra gånger om året.År 2023 utkommer tidningen 15.3 (skickas hem per post för sista gången) samt 15.5, 15.8 och 15.11.  

  • Artiklarna och de populära recepten i Yhteishyvä finns på yhteishyvä.fi och i Yhteishyväs nyhetsbrev på sociala medier.Samarbete kan läsas digitalt på samarbete.fi. 

Yhteishyvä är en av Finlands mest lästa tidskrifter. Miljontals finländare tar del av innehållet i ägarkundernas egna medier.Tidningen lanserades 1905, då ägarkunderna i handelslagen fick sin egen tidning, finskspråkiga Yhteishyvä och svenskspråkiga Samarbete.Sedan dess har tidningen gett finländarna råd, inspiration och tips till både vardag och fest.  


Bilder: SOK

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.