SOK öppnar en åttonde Prisma i S:t Petersburg

SOK öppnar en åttonde Prisma i S:t Petersburg

19.8.2011

meddelande 19.8.2011 kl 10.00

SOK öppnar en åttonde Prisma i S:t Petersburg

SOK kommer den 19 augusti att öppna en åttonde Prisma i S:t Petersburg. Prisma-supermarket ligger i Ligov, ett nytt köpcenter vid den livligt trafikerade gatan Ligovskiy Prospekt. Metrostationen Obvodniy Kanal är inrymd i samma byggnad.

– Prisma har ett mycket bra läge strax intill centrum av S:t Petersburg. Varje dag passeras Prisma av ca 200 000 bilar och ett stort antal fotgängare, och från metrostationen kan man direkt nå köpcentret och Prisma, berättar Vesa Punnonen, vd SOK Retail Int. Oy.

Köpcentret har en total areal på 35 700 kvadratmeter, av vilka Prisma har något över 2 300 kvadratmeter. Köpcentret har en parkeringshall med 324 platser.

– Våra Prismaprojekt framskrider enligt strategin. Nästa Prisma-market öppnas i november-december. Totalt öppnas 4–6 Prisma-stormarknader och supermarketar under detta och nästa år, och under en längre tidsrymd totalt ca 30 enheter, säger Punnonen.

I den knivskarpa konkurrensen i S:t Petersburg har kedjan Prisma flera konkurrensfördelar: butikernas goda pris/kvalitetsförhållande, tillförlitligheten, det breda urvalet, effektiviteten och det bekväma handlandet.

– S-gruppen får flera fördelar av verksamheten i S:t Petersburg. Vi får värdefull erfarenhet av att verka på samma marknader som världens största detaljhandelskedjor, och kan utnyttja dessa lärdomar också i Finland. Dessutom har vi redan över 100 000 stamkunder i S:t Petersburg, som aktivt använder vår grupps tjänster också då de besöker Finland. Efter de inledande investeringarna kommer vi också att nå betydande ekonomiska resultat i S:t Petersburg, konstaterar Punnonen.

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.