S-Banken ger möjligheter att ta ut kontanter också på mindre orter

S-Banken ger möjligheter att ta ut kontanter också på mindre orter

21.11.2011

Direktör Jari Sinkkonen, som ansvarar för S-Bankens privatkundsverksamhet, säger att finländska konsumenter även i fortsättningen behöver kontanter, också om användningen av kontanter har minskat betydligt i dessa tider då betalning med kort dominerar.

– Det finns fortfarande en hel del mindre transaktioner som inte kan betalas med kort. Kontanter är också det man helst ger barnen då dessa behöver medel att röra sig med. Jag tror inte att behovet av kontanter upphör på många år, säger han, hänvisande till den pågående diskussionen om begränsning av möjligheten att ta ut kontanter.

Enligt Sinkkonen är kontanter fortfarande en del av finländarnas vardag, och man ska ha möjlighet att ta ut kontanter också på små orter.

Den i S-gruppen ingående S-Banken erbjuder sina kunder möjligheten att ta ut kontanter i ca 1000 butiker över hela Finland. Man kan ta ut kontanter under butikernas hela öppettid.

– Uttag av kontanter vid kassan är en tjänst som kommer att bestå också framöver, lovar Sinkkonen.

Mer information:Direktör Jari Sinkkonen, S-Banken Ab, tfn 010 76 81378, jari.sinkkonen@s-pankki.fi.

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.