Kuvateksti

Koncernchefen SOK: "Det största som hänt på tio år." ‒ S-gruppen sänker de viktigaste livsmedlens priser

S-gruppen förbinder sig att sänka de populäraste livsmedlens priser. Från och med i morgon är de för kunden viktigaste livsmedlen klart billigare än förr på Prisma.

18.1.2015

 – Det här beslutet är den största strategiska åtgärden på tio år inom S-gruppens markethandel. Den betydande prissänkningen har krävt mycken effektivisering och kostnadsjakt, sammanfattar Taavi Heikkilä, koncernchef SOK.

– Arbetet har nu framskridit så långt att vi kan börja sänka priserna vid alla Prismaenheter i Finland. Vi vet att det inte ännu är nog. Vi har en lång väg att gå. Vi ger inte vika. Vi gör allt för att vi ska bli den för finländarna förmånligaste matbutiken.

– Samtidigt som vi sänker priser på mat, håller vi fast vid vårt stora sortiment och gör det ännu bättre. Inhemskheten är också viktig för oss: nästan 80 procent av produkterna vi säljer är tillverkade i Finland, fortsätter Heikkilä.

– Vi i S-gruppen har varit lyhörda för våra kunder och vår personal. Vi har frågat dem hur vi bäst kan hjälpa vanliga finländare nu, då vi genomlever verkligt svåra tider här i Finland. Budskapet var tydligt: den dagliga födan måste bli billigare.

Prissänkningarna börjar där vi möter det största antalet kunder.

– I praktiken betyder det Prismaenheterna. Hjälpen kommer fram fortast där vi når den största mängden kunder och där vår effektivitet gör det möjligt att sänka priserna, berättar Heikkilä.

– Att göra nyttigheter förmånligare är kooperationens grunduppgift. Att hjälpa vanliga finländare är vår enda avsikt, sammanfattar Heikkilä.


Bilder: S-Ryhmä

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.