SOK, Hanne Lehtovuori: OP

Hanne Lehtovuori ny personaldirektör i SOK

Jur.mag, eMBA Hanne Lehtovuori har blivit utnämnd till personaldirektör i SOK och ledamot av koncernledningsgruppen; hon tillträder 1.8.2021. Hanne kommer till S-gruppen från OP-gruppen. Som personaldirektör i SOK styr hon utvecklingen av personalarbetet i såväl koncernen som i hela S-gruppen.

24.5.2021

I SOK, som producerar expert- och stödtjänster till regionhandelslagen i S-gruppen, pågår som bäst en förnyelse av verksamhetsmodellerna och organisationen. Syftet är att modernisera i synnerhet ledandet och att ändra sättet att utveckla.

Vi är landets största privata arbetsgivare, och sätter stort värde på att kontinuerligt utveckla personalarbetet, välbefinnandet i arbetet och arbetsklimatet. Utom av handelsbranschen har Hanne Lehtovuori också erfarenhet av andra personalintensiva branscher, och hon känner väl till den kooperativa verksamhetskulturen. Hanne har dessutom flera års erfarenhet av utveckling av smidiga verksamhetssätt och därför utmärkta förutsättningar att sköta uppgiften med framgång. Vi är särskilt glada att vi får henne till oss i rätt tid att delta i byggandet av vår nya verksamhetsmodell, säger Hannu Krook, koncernchef SOK.

–  Det känns bra att komma till SOK och börja arbeta vid en ansvarsfull och kooperativ handelsgrupp. Jag har verkligen lärt mig uppskatta det samhälleliga arbete som kooperativa företag har utfört i Finland under sin långa historia. S-gruppens affärsområden ligger mig nära om hjärtat. Jag är också mycket ivrig på att tillsammans med proffsen i S-gruppen få till ett allt bättre arbetsliv inom servicebranscherna och att hjälpa arbetsgemenskaper lyckas i sitt arbete på ett sätt som syns också i våra kunders vardag, säger Hanne Lehtovuori.


Bilder: SOK, Hanne Lehtovuori: OP

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.