Coronavirusets inverkan på S-gruppens bonusverksamhetsställen - se listan som uppdateras

Coronavirusets inverkan på S-gruppens bonusverksamhetsställen - se listan som uppdateras

Begränsningarna och specialåtgärderna som coronaviruset medför syns också på S-gruppens olika verksamhetsställen.

20.3.2020

Dagligvaruhandeln och näthandeln med mat är livliga, men antalet kunder på hotellen, restaurangerna, och ABC-trafikbutikerna har minskat kraftigt. Som anpassningsåtgärder i situationen som coronaviruset har medfört, har man vid en del av S-gruppens verksamhetsställen begränsat bl.a. öppettiderna och utbudet av tjänster.

I den här artikeln har vi sammanställt de senaste förändringarna som har vidtagits inom de olika handelslagens verksamhetsområden. Senast uppdaterad: 3.4.2020 kl. 14.20.

Förändringar på nationell nivå

S-Banken och S- Kundtjänst

  • S-Bankens kundtjänst på telefon fungerar endast vardagar kl. 9–18. Per telefon betjänar banken närmast i frågor som gäller webbanken, S-mobil och användning av betalkort.

  • Telefonnumren till S-gruppens ägarkundskundtjänst, 010 76 5858 och 010 76 5859, som sköts av S-Kundtjänst, är stängda tillsvidare.

  • Mer information om avvikande arrangemang och möjligheter till självbetjäning i ägarkundsärenden på nätet finns på webbplatsen www.s-kanava.fi. Bankärenden i S-Banken kan du också sköta i S-mobil och på S-Bankens webbank. www.s-pankki.fi

Varuhus- och fackhandeln

  • Kosmetiktestrar får man på Sokosvaruhusen och specialaffärerna för välbefinnande Emotion endast genom att fråga efter dem av personalen. För närvarande gör personalen i butikerna inte snabbmakeup, permanenta färgningar eller snabbehandlingar, och provar inte kosmetikprodukter på bar hy.

  • Kunder på Sokos och Emotion får tillsvidare inte hjälp vid klädprovning, och ekiperingsrådgivningen fungerar inte.

Restauranger

  • Kundutrymmena i S-gruppens restauranger har stängts. En del av restaurangerna fungerar som takeaway-restauranger, dvs. man kan avhämta mat. Vid vissa av S-gruppens restauranger kan man också beställa mat med transport till hemmet eller arbetsplatsen.

Trafikbutikerna

  • Ingen mat serveras längre inne i ABC-restaurangerna. På flera ABC-trafikbutiker kan man beställa maten direkt till bilen där man sitter på parkeringsplatsen. Man kan också beställa vid disken, men äta måste man på annat håll. Utom takeaway kan man på flera ABC-marketar avhämta mat att ätas hemma.

  • Bränsledistributionen fungerar helt normalt i hela verksamhetsnätet, och ABC Car Wash betjänar kunder på närmare 80 tvättar i olika delar av Finland.

  • Pausutrymmena för yrkestrafiken försöker vi hålla öppna alltid då det är möjligt.


Regionala förändringar

Aktuell information om öppettiderna vid S-gruppens verksamhetsställen finns på deras respektive webbplatser.

Många av S-gruppens verksamhetsställen rekommenderar att deras kunder skulle helga den första öppethållningstimmen åt kunder i riskgrupperna. Om morgnarna är luften renare, det är lugnare i butiken, och hyllorna har fyllts på. Det är ändå tryggare för personer i riskgruppen att använda matbutiken på nätet eller att be vänner och bekanta att handla för deras räkning.

Aktörsspecifika sammandrag av coronavirusets inverkningar på olika håll i S-gruppen

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.