SOK öppnar två nya Prismaenheter i S:t Petersburg

SOK öppnar två nya Prismaenheter i S:t Petersburg

20.12.2012

SOK öppnar i dag torsdag 20.12 sin trettonde Prisma i S:t Petersburg. Stormarknaden Prisma på ca 8 300 kvadratmeter är belägen i stadsdelen Frunzenski, i det nya köpcentret Balkania Nova. Lördag 22.12 slår den fjortonde Prismaenheten upp dörrarna i underhållnings- och köpcentret Grand Canyon i stadsdelen Vyborgskiy. Stormarknaden Prismas areal är ca 8 400 kvadratmeter.

Prisma Balkania Nova är belägen i ett köpcenter intill metro- och järnvägsstationerna Kupchino. Centret ligger i närheten av en ringväg, och den intilliggande stadsdelen är mycket tätt befolkad och utvecklas snabbt.

– Utom Prisma öppnas i samma köpcenter flera andra affärer och dessutom bl.a. en biograf, en skridskobana, en curlingbana och en food court. Det finns ca 2 000 parkeringsplatser. Affärsläget har verkligt stor potential, och jag tror att Prisma kommer att ha mycket god framgång, konstaterar Vesa Punnonen, vd SOK Retail Int. Oy.

Också Prisma Grand Canyon är belägen i ett mycket tätt befolkat område. Strax intill löper den livligt trafikerade huvudvägen Prospekt Engelsa och i närheten finns metrostationerna Prospekt Prosvescheniya och Parnas.

– Grand Canyon är mycket populärt bland stadsborna, ett köpcenter där man kan kombinera shoppandet med fritidsaktiviteter för hela familjen, i synnerhet barnen. Det är fint att vi fick chansen att öppna en Prismaenhet i centret. Vi tror att både Prisma och hela köpcentret kommer att klara sig lysande, tillägger Punnonen.

SOK har under den senare hälften av 2012 i rekordfart öppnat fem butiker och ett logistikcenter i S:t Petersburg.

– Vår personal har gjort ett verkligt gott arbete och tänjt sig i brådskan: alla enheter har kunnat öppnas planenligt, säger Punnonen uppskattande.

På längre sikt kommer det att finnas ett trettiotal Prismaenheter i S:t Petersburgsområdet

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.