Inköpdata - S-gruppen
ANPASSADE TJÄNSTER MED HJÄLP AV KÖPUPPGIFTER

ANPASSADE TJÄNSTER MED HJÄLP AV KÖPUPPGIFTER

Från början av september 2020 förlängdes tiden för behandling av kundernas köpuppgifter i S-gruppen för att motsvara den allmänna praxisen inom handelsbranschen. Uppgifterna lagras så länge det behövs för användningsändamålet, dock i högst fem år. En bedömning av hur lång lagringstid som behövs kommer att göras varje år.

Från början av 2021 börjar S-gruppen samla in köpuppgifter på produktnivå om tjänster inom hotell- och restaurangbranschen, då man hittills har samlat in uppgifter endast på nivån för köpens slutsumma.

Varför börjar S-gruppen samla in exakta köpuppgifter om köp som görs i hotell och restauranger?

Varför samlar S-gruppen in kunduppgifter?

På detta sätt har du nytta av att köpdata samlas in

Så här kan du påverka behandlingen av dina kunduppgifter

Du kan när som helst kontrollera dina kunduppgifter och, om du vill, förbjuda användning av mer exakta köpuppgifter än köpens slutsumma. Detta kan du göra på antingen Oma S-kanava eller en Ägarkundstjänst och S-Banken-servicepunkt inom S-gruppen.

Titta på videon

Läs mer om dataskydd i S-gruppen här.

Hej, vi märkte att du använder webbläsaren Internet Explorer, som inte längre stöds aktivt. För att ditt besök på vår webbplats ska gå så smidigt som möjligt, rekommenderar vi, att du börjar använda en ny webbläsare, exempelvis Google Chrome eller Mozilla Firefox.