Ruokmamanifesti: Radikaalia läpinäkyvyyttä - S-ryhmä
Ruokamanifesti: Radikaalia läpinäkyvyyttä

Ruokamanifesti: Radikaalia läpinäkyvyyttä

Kansalaisten näkökulmasta radikaali läpinäkyvyys tarkoittaa sitä, että tarjolla on kaikki tieto ruoasta ja sen alkuperästä.

Läpinäkyvyys ulottuu kaikkialle. Jo nykyisellä teknologialla dataa kerätään tehokkaasti läpi koko ruokaketjun: maatiloilta teollisuuteen, jalostuksesta pakkauksiin, kuljetuksesta kauppaan ja aina koteihin, lautasillemme saakka. Tietoa on paljon, mutta ei vielä yhteneväisessä muodossa. Siksi todenmukainen ja aukoton arviointi kymmenien ellei satojen eri muuttujien ruokaketjussa on ollut vaikeaa.

Nopeasti kehittyvät teknologiat auttavat parantamaan koko ketjun läpinäkyvyyttä ja arvioinnin luotettavuutta. Uusi teknologia paljastaa aukot ja väärinkäytökset nopeasti.

Lähellä tuotettu ruoka kulkee lyhyemmän matkan. Siksi sen tuotantoketju on läpinäkyvyyden kannalta usein helpommin hahmotettavissa ja valvottavissa. Tämä nostaa sekä kotimaisuuden että lähiruoan ja kotimaisen luomun arvoa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.