Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa - S-ryhmä
Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa

Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa

Haluamme, että Suomessa syödään kotimaista ruokaa myös tulevaisuudessa. Siksi olemme mukana tekemässä Suomesta maailman kekseliäintä ruokamaata. Se onnistuu vain yhteistyöllä. 

Olemme keskustelleet asiakkaidemme, ruokavaikuttajien ja ruokaketjun kanssa suomalaisen ruoan arvostuksesta ja tulevaisuuden näkymistä. Yhteisen vuoropuhelun tuloksena syntyi Ruokamanifesti, jonka yhdeksän teesiä hahmottavat suomalaisen ruoan tulevaisuutta. 

Ruokamanifestin ajatukseen kuuluu, että se ei jää vain puheeksi vaan ruokateot tehdään näkyviksi. Meillä S-ryhmässä on näköalapaikka siihen, mitä Suomi syö kotona, ravintoloissa ja tien päällä. 

Innostamme suomalaisia syömään fiksummin. Helpotamme arkea digipalveluilla ja tarjoamme tiedon parempiin ruokapäätöksiin. Rakastutamme suomalaiset satokauden kasviksiin ja kotimaiseen kalaan. 

Tarjoamme työkaluja ilmastoviisaaseen kuluttamiseen. Meistä hävikki on mielikuvituksen puutetta. Ideoimme terveellisempää lasten lautasille ja uusia tapoja opettaa kuluttajataitoja koululaisille. Kun fiksut valinnat tehdään helpoksi, niitä myös tehdään. 

Kiritämme kotimaista ruoantuotantoa kasvuun. Tekojamme kotimaisen ruoantuotannon puolesta ovat muun muassa uusia ratkaisuja ideoiva ajatusharppaamo, ruoka-alan innovaatioita vauhdittava rahasto ja maataloustuottajien tulevaisuusvalmennukset. 

Autamme asiakkaitamme löytämään kotimaiset tuotteet paremmin. Nostamme pienten ja keskisuurten yrittäjien ruokakeksintöjä valokeilaan ja tarjoamme kiihdytyskaistan kaupan hyllylle.

20 %

enemmän kalaa suomalaisten lautasille #suomunousuun #kalavallankumous

100 %

kotimaista lihaa ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa

70

uutta terveellisempää lapsille suunnattua tuotetta kauppoihin

10 %

pienentynyt hävikki ilta-alen aloittamisen jälkeen

80 %

myymästämme ruoasta on valmistettu kotimaassa

Uutisia aiheesta

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.