Hankinnan S-Trainee, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus - S-ryhmä
S-Trainee 2020

S-Trainee 2020

Hankinnan S-Trainee, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus

Koulutuspaikkojen määrä: 1
Toimiala: Hankinta, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus
Kenelle tehtävä on tarkoitettu? Ylempi korkeakoulututkinto, vasta valmistunut tai valmistumassa oleva
Työpaikan sijainti: Helsinki

Kiehtooko ruokakaupan ala sinua? Haluaisitko aloittaa urasi nopealla kehittymiskaistalla suuressa suomalaisessa yrityksessä, kansainvälistä yhteistyötä oppien ja tehden? Haluaisitko päästä oppimaan ja lopulta vaikuttamaan, miten merkittävillä hankintavolyymeilla ostetaan tuotteita ja etsitään uusimpia trendejä kotimaasta ja maailmalta suoraan suomalaisten ruokapöytään?

SOK:n Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa etsimme sinua osaksi tiimiämme kehittymään traineesta hankintapäällikön tehtäviin. S-ryhmä on iso, monitoimialainen yritys, jolla on monipuolinen asiakaskunta. Ruoka ja ravitsemus puhuttavat ja kiinnostavat ihmisiä tänä päivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja samalla kuluttaminen eriytyy. Markkinajohtajana haluamme S-ryhmässä palvella ja vastata erilaisten kuluttajaryhmien vaihteleviin odotuksiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä tekee opintopolustasi ja tulevasta hankintapäällikön työnkuvastasi mielenkiintoisen ja monipuolisen kokonaisuuden. Iso osa tuotteistamme hankitaan tavarantoimittajilta tai hankintaliittoumien kautta globaalisti, mikä antaa tehtävääsi myös kansainvälisen luonteen.

Näitä asioita opit S-Trainee-taipaleesi aikana

Huolellisesti ohjattu ja suunniteltu trainee-ohjelmamme vie sinut aluksi työkierron kautta harjoittelemaan käytännön tasolla market-konseptiemme ketjuvalikoimanhankintaan liittyviä työtehtäviä. Näihin kuuluvat muun muassa uusien tuotteiden etsiminen valikoimiin, tavarantoimittajien kanssa käytävät neuvottelut ja sopimukset, toimittajien saatavuuden varmistaminen sekä erilaisten järjestelmien ja työkalujen käyttäminen.

Hankintapäällikön tehtävään sisältyy kansainvälistä yhteistyötä, sillä keskusteluja käydään arjessa globaalien kumppaniemme kanssa päivittäin. Jo ohjelman aikana pääset tutustumaan myös hankintaliittoumiemme toimintaan ulkomaanvierailun merkeissä. Traineenamme opitkin paljon vuorovaikuttamisesta ja neuvottelusta myös kansainvälisesti. Trainee-ohjelman päättyessä olet kerännyt kattavan osaamisen tehdäksesi hankintapäällikön tehtäviä tiimissä ja itsenäisesti.

Näitä tarvitset onnistuaksesi tehtävässä

Valmennamme sinut kaikkiin tehtäviin ja investoimme osaamisesi kehittämiseen, mutta itse oppiminen ja kehittymisesi vauhti ovat yksilöllisiä ja omissa käsissäsi. Tärkeää opintopolkusi aikana onkin, että kysyt meiltä paljon, olet aktiivinen sekä reflektoit ja sovellat oppimaasi rohkeasti tekemisessäsi. Rohkeus, oma-aloitteisuus ja päätöksentekokyky tulevat olemaan keskeisiä tulevassa työnkuvassasi. Hankintapäällikön kompetenssiin kuuluu myös laskentaosaamista sekä analyyttista ajattelua. Hyvä englannin kielen osaaminen on tehtävässä välttämätön.

SOK (Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta) on keskusliike, jossa tuotetaan S-ryhmään kuuluville osuuskaupoille asiantuntija- ja tukipalveluita, kuten esimerkiksi ketjuohjaus-, valikoima-, hankinta- ja markkinointipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja liiketoimintaketjujen kehittämisestä. SOK ja sen tytäryhtiöt yhdessä muodostavat SOK-yhtymän. SOK harjoittaa tytäryhtiöidensä kautta matkailu- ja ravitsemiskauppaa Suomessa, Pietarissa ja Virossa sekä marketkauppaa Pietarissa ja Virossa. SOK-yhtymän liikevaihto oli vuonna 2016 noin seitsemän miljardia euroa ja yhtymässä työskenteli lähes 7000 työntekijää.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.