Taavi Heikkilä: Yhdessä kohti parempaa - S-ryhmä

Taavi Heikkilä: Yhdessä kohti parempaa

"Kuljemme muun Suomen kanssa samassa tahdissa ja hengitämme samaa ilmaa"

Kirjauutuus avaa S-ryhmän lähihistoriaa ja viitoittaa tietä 2030-luvulle

Vuoden 2020 jälkeen SOK:n pääjohtajan paikalta väistyvä Taavi Heikkilä jätti perinnöksi S-ryhmälle kirjansa Yhdessä kohti parempaa. Kirja avaa yli kolmekymmenvuotisen uran S-ryhmässä tehneen osuuskauppamiehen ajatuksia etenkin pääjohtajavuosistaan, ruotii S-ryhmän nykytilaa ja pohtii kaupparyhmän menestymisen edellytyksiä tulevaisuudessa.

Kirja pohjautuu S-ryhmän missioon Teemme yhdessä paremman paikan elää. Parempi paikka on Suomi, jota rakennamme yhteistyössä yhä paremmaksi. Suomen menestyminen auttaa S-ryhmän menestymistä, ja S-ryhmä taas voi suurena toimijana vaikuttaa monin tavoin Suomen menestymiseen. Yhdessä tekemiseen S-ryhmä tarvitsee mukaan henkilöstönsä, asiakasomistajansa ja laajasti eri tahoja edustavat yhteistyökumppaninsa.

Artjärven opeilla 2010-luvulle

Tarina alkaa 80-luvun Artjärveltä, jossa Taavi Heikkilä sai nuorena esimiesharjoittelijana herätyksen tuloksellisen toiminnan merkityksellisyyteen. Surkeassa kunnossa olevan sekatavaraupan kuntoon laittaminen avasi hänen silmänsä sille, että kaikille kaikkea tarjoavan puuhastelun sijaan toiminnan on pohjattava aina tulokseen. Sitä voi tehdä vain järkeväksi trimmatulla toiminnalla.

Ympyrän voidaan sanoa sulkeutuneen vuodesta 2015 alkaen, kun S-ryhmä aloitti monivaiheisen Halpuutus-operaationsa. Kuluttajaosuustoiminnan juurille ryhmää palauttaneet hinnanalennukset muodostuivat ilmiöksi, joka näkyi mediassa vuosia ja sai myös kansan liikkeelle. Tässäkin oli kysymys toiminnan trimmaamisesta: monenlaisella tehostamisella osuustoimintakone saatiin kuntoon, joka salli merkittävän omista myyntikatteista tinkimisen.

Menestyminen johdattaa kohti visiota

Kirjan loppupuolella katsotaan tulevaisuuteen, johon Taavi Heikkilä luottaa lujasti. Hänen mukaansa osuustoiminnallinen S-ryhmä voi menestyä jatkossakin kilpailun jatkuvasta kiristymisestä huolimatta. Menestyksen voi taata yhä tehokkaampi, suorituskykyisempi ja yhteiseen tekemiseen nojaava vahvasti osuustoimintaan perustuva S-ryhmä, joka näyttäytyy asiakkaalle suomalaisena, läheisenä ja jatkuvasti kehittyvänä. Tarjoamalla visionsa mukaisesti Ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta kaupasta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.